LINDNER_Leaderboard.gif
BNP paribas fortis

Kinnarps verzorgt volledige inrichting van nieuw kantoor BNP Paribas Fortis Factor NV

In de zomer van 2019 nam BNP Paribas Fortis Factor zijn intrek in een nieuw kantoor in het centrum van Antwerpen. De volledige inrichting ervan gebeurde door Kinnarps, fabrikant van ergonomische kantoormeubelen die ook volledige interieuroplossingen op maat uitwerkt.

Het project

BNP Paribas Fortis Factor is een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis die factoring aanbiedt aan B2B-klanten. Voorheen was BNP Paribas Fortis Factor gehuisvest in een groot en oud gebouw in Turnhout dat niet meer voldeed aan de hedendaagse normen. In de zomer van 2019 werd daarom verhuisd naar Turnova, dat verrees op de voormalige site van de Brepolsdrukkerij te Turnhout. Vlakbij het centrum van Turnhout, in een bruisend nieuw stadsdeel, is dit de ideale uitvalsbasis voor BNP Paribas Fortis Factor. Bij de zoektocht naar een partner voor de inrichting viel de keuze op Kinnarps.

Open concept

Na een grondige behoefteanalyse zorgde Kinnarps voor een moderne, eigentijdse set-up van de kantoorruimte. Er werd gekozen voor een open werkruimte, waar iedereen flexibel kan werken en zeer functioneel voor de onderlinge communicatie. De werkplekken hebben bureaus die elektronisch verstelbaar zijn voor een optimale ergonomie. Naast gemeenschappelijke werkplekken zijn er diverse ruimtes waar de nodige rust en privacy voorzien wordt.

Er is voor elk wat wils: er zijn 6 stilteplekken voor wie in opperste focus een taak wil uitvoeren. Tussen werkplekken bevinden zich co-creation ruimtes: deze zorgen niet alleen voor een betere akoestiek en kleur in de openheid van het kantoor, maar ontlasten ook de vergaderruimtes. De vergaderruimtes – 12 in totaal – zijn state-of-the-art ingericht om meetings maximaal te faciliteren. Nood aan creativiteit en out-of-the-box denken? Dan is de break-out area met zitzakken, zitballen, whiteboards… de place to be.

Scandinavische stijl

Office Ballz

Kinnarps zorgde ook voor een mooi samenspel van kleur en licht. Centraal in het gebouw – te midden van de werkplekken en vergaderruimtes – liggen twee grote terrassen. Dit zorgt voor lichtinval en bij goed weer zijn de terrassen een populaire vergaderplaats. Gezien BNP Paribas Fortis Factor als klant graag met kleurige toetsen wou werken, zorgden de ontwerpers van Kinnarps voor een mooie aaneenschakeling van de kleuren die passen in de warme sfeer van het gebouw. Dit is kenmerkend voor de Scandinavische insteek van Kinnarps.

“De Scandinavische stijl van Kinnarps sprak ons onmiddellijk aan: huiselijk, warm, gezellig. Deze sfeer wilden we doortrekken in onze kantoren”, zo stelt Maarten Van Miert, projectverantwoordelijke bij BNP. “Bovendien fungeerde onze contactpersoon ook als duidelijk aanspreekpunt voor het hele project: dit zorgde ervoor dat het makkelijk was om de inrichting en de meubels op elkaar af te stemmen. Een hele hulp voor mij als project manager.”

Kom je graag in contact met Kinnarps? Vul dan snel onderstaand formulier in!

Meer lezen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials