LINDNER_Leaderboard.gif

Kleuren op de werkvloer: sleutels tot optimale prestaties en welzijn

De kleuren die ons omringen op de werkvloer hebben meer dan een esthetische betekenis. Ze beïnvloeden onze ervaringen, ons gedrag en onze prestaties en ze helpen ons te navigeren door onze omgeving. Bewust werken met kleuren creëert volgens Kinnarps een basis voor welzijn, gemoedsrust, creativiteit en efficiëntie.

De impact van kleuren op de werkvloer

De meningen over de impact van kleuren zijn verdeeld. Toch zijn alle specialisten het erover eens dat ze een grote invloed hebben op ons functioneren. Onderzoek toont een sterk verband aan tussen onze perceptie van kleur en ons vermogen om emoties te verwerken, nieuwe dingen te leren en motivatie te vergroten. Daarom is het belangrijk om de kleuren op de werkvloer aan te passen aan de activiteiten die er plaatsvinden. Zo kan je het gedrag van je medewerkers stimuleren of sturen.

Een passende kleur bij elke activiteit

Sommige kleuren stimuleren gesprekken op de werkvloer, geven energie of zorgen voor pieken van activiteit. Andere kleuren geven aanleiding tot stilte of reflectie. Bovendien beïnvloeden kleuren iedereen op een andere manier. Het is dus heel belangrijk om te weten wie tijd zal doorbrengen in de ruimtes en welke activiteiten ze zullen uitvoeren voor je kleuren op de werkvloer kiest.

Kies tijdloze kleuren voor een optimale investering

Het selecteren van wat er op dit moment trendy en aantrekkelijk is, kan contraproductief zijn. De keuze van de kleuren hangt af van wat je van plan bent, wat je wilt bereiken en van de mensen die tijd doorbrengen in de ruimte. Tijdloze kleuren die worden gekozen op basis van de context, verhogen uiteindelijk de waarde van je investering.

De juiste kleuren op de werkvloer: je kantoor

In je kantoorruimtes gebruik je best kleuren om verschillende focuszones af te bakenen en gemakkelijker te kunnen navigeren.

Kies daarbij voor een aards kleurenschema, dat maakt het gemakkelijk om de meubelen in de kamers te herschikken zonder de harmonie van de algehele look te verstoren. Gebruik rustige, monochrome kleuren in grotere oppervlakken om mogelijke afleidingen te verminderen.

Houd er bovendien rekening mee dat donkere kleuren op je werkvloer het licht blokkeren. Dat moet je dus compenseren met de juiste verlichting. Tenslotte kunnen heldere, glanzende oppervlakken die licht reflecteren storend zijn voor de ogen.

5 tips bij de keuze van een kleur

Leverancier van duurzame kantoormeubelen en oplossingen voor hedendaagse werkomgevingen Kinnarps, werkt vanuit een holistische visie waar ook kleuren op de werkvloer deel van uitmaken. Vanuit de jarenlange expertise die het bedrijf hierin opbouwde geeft het 5 tips mee bij het kiezen van kleuren:

  1. Houd rekening met het doel van de ruimte bij de keuze van kleuren, niet met persoonlijke smaak of populaire trends.
  2. Aardse en gedempte ton-sur-ton kleuren creëren een holistische look van consistentie en harmonie, en maken het ook gemakkelijk om groepen meubelen te herschikken naargelang de specifieke behoeften.
  3. Gebruik kleur om uiteenlopende zones af te bakenen en de navigatie te vereenvoudigen.
  4. Overweeg het effect van contrast om een functie of gewenst gedrag te verbeteren.
  5. Vermijd het combineren van verschillende gedurfde kleuren of patronen op grote oppervlakken. Dit kan negatieve afleidingen veroorzaken.

Heb jij nog vragen bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw werkvloer? Stel ze aan de specialisten van Kinnarps via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

De toekomst van het kantoor volgens Kinnarps

Ergonomisch werken met de holistische visie van Kinnarps

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials