lindner banner set 2 v2 120.jpg
Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp: een internationaal businesspoint op een triple A location

Sponsored

Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp wil zich blijven onderscheiden van andere hotels en ging een exclusieve samenwerking aan met World Trade Center. Zo behoort het tot een selecte groep WTC-gebouwen met tal van faciliteiten voor ondernemers die internationaal zakendoen. Wat betekent dat voor jou als zakelijke klant?

Groeiende hotelmarkt in Antwerpen

Peter Nuiten, general manager van Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp, licht toe. “Het Lindner-hotel werd door de World Trade Center Association gekozen als locatie voor het Antwerpse World Trade Center. Een co-branding waarmee we ons klaarmaken voor de toekomst. De hotelmarkt in Antwerpen neemt immers met ruim 20% toe. Er komen 1.000 hotelkamers bij. Door deze co-branding onderscheiden we ons.”

Businesshub in een wereldstad

Het World Trade Center is een organisatie die wereldwijd actief is om internationale business te faciliteren. Een typische WTC-locatie is een iconisch gebouw in een stad met een belangrijke haven en luchthaven, een stad die actief is op het vlak van internationale business. “Er zijn veel synergiën tussen typische WTC-locaties en een hotel,” merkt Peter op: “Hospitality, catering, facilitaire voorzieningen, vergaderaccommodatie, event en congress organizing. We hebben al die disciplines naast elkaar gelegd en toen meldde WTC dat het wilde samenwerken met Lindner.”

Rebranding naar Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

Sinds 1 september 2018 is de samenwerking met WTC, met de bekende hoofdzetel in New York, van kracht. Het Lindner-hotel kreeg een nieuwe branding en heet nu Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp. “De samenwerking met WTC versterkt de brand awareness van Lindner en onze concurrentiepositie. WTC en Lindner hebben elkaar gevonden als sterke partner,” vult Peter aan. De samenwerking biedt zakelijke klanten unieke voordelen.

Vernieuwde vergaderzalen

Aangezien World Trade Center zich met name toespitst op de zakelijke markt, kregen alle vergaderzalen een WTC-jasje. “Op die manier brengen we de brand naar voren en informeren we gasten over wie WTC is en wat het voor hen kan doen,” legt Peter uit. De vergaderzalen kregen de naam van bekende wereldsteden met een belangrijke economische functie en een actief World Trade Center: Vancouver, Dubai, New York, Lima, London, Shanghai … De steden zijn verdeeld over de continenten, om het worldwide karakter van WTC naar voren te brengen.

Hightech vergaderfaciliteiten

Alle vergaderzalen worden uitgerust met de meest luxe, hightech presentatieapparatuur: beamers met hoge resolutie, dubbele en driedubbele projectieschermen, automatische verduistering, een hightech geluidsinstallatie, draadloze verbinding tussen de computer en het scherm, stembediening via Alexa, de voice assistant van Amazon … “Het wordt een pareltje,” laat Peter optekenen.

WTC Sky Lounge

De parel van het hotel is ongetwijfeld de twaalfde verdieping, die nu ‘WTC Sky Lounge’ heet. De verdieping is opgesplitst in drie zalen. De grote zaal biedt plaats aan 180 mensen. Daarnaast zijn er twee boardrooms. De etage kreeg een volledige metamorfose door Too Many Agencies, dat een ‘urban chique’-concept ontwikkelde. Verschillende karakters en aspecten van Antwerpen vormden de inspiratie voor de kamers. De lounge op de twaalfde etage kreeg het thema ‘haven’, terwijl de grote zaal (WTC Sky Lounge 1) naar de schilderstijl van Rubens verwijst. Sky Lounge 2 is geïnspireerd op diamant. Net als Rubens is het een internationaal Antwerps product. Knipogen naar de bekende Zoo vind je terug in Sky Lounge 3. Op die manier krijg je een palet items die typisch zijn voor Antwerpen, maar in een gematigde urban chique-stijl die aansluit bij de noden van een B2B-publiek.Sky lounge 2 en 3 zijn moduleerbaar en kan je gebruiken als ruimte voor breakouts of als buffet tijdens je events. De twaalfde verdieping heeft bovendien een terras over volledige breedte van hotel. Ideaal voor een breakout of pauzemoment met zicht op de skyline van Antwerpen.

Exclusieve en stijlvolle lobby

Ook de lobby op de begane grond krijgt een nieuwe toets in samenwerking met Too Many Agencies. Het interieur en de decoratie worden iets bijzonders: moderne en vintage kleuren, natuursteen en messing. Het klinkt klassiek, maar de combinatie van oude en moderne materialen zal de lobby een bijzondere en exclusieve uitstraling geven.

WTC businesslounge

Het achterste gedeelte van de lobby wordt een afgesloten WTC businesslounge die exclusief toegankelijk is voor leden van het World Trade Center en voor bepaalde gasten. Het wordt een B2B meeting point en een ruimte voor co-working en vergaderen. De lounge zal in het teken staan van startende ondernemers. Zij kunnen er de maatschappelijke zetel van hun onderneming vestigen. “WTC staat bijzonder open voor ondernemingen die in internationaal verband willen werken, inbound en outbound,” vertelt Peter. De ruimte krijgt een exclusieve uitstraling, zoals businesslounges in een luchthaven. Gebruikers komen binnen via een elektronisch toegangssysteem, krijgen een complimentary drink en kunnen aan het buffet een drankje of hapje nemen. Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp heeft met de WTC businesslounge en haar geavanceerde vergaderaccommodatie een breed pakket voor zakelijke gasten. “We kunnen iedereen op elk niveau goed helpen,” besluit Peter.

WTC Services

Dankzij de samenwerking met World Trade Center biedt Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp diensten die andere hotels niet kunnen aanbieden. WTC biedt negen services, waarvan Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp er al vijf heeft:

 • Business Services
 • Club Facilities
 • Conference Facilities
 • Trade Education
 • Trade Information

In de toekomst worden dat er nog meer. Een van de andere WTC-diensten is de Tenant Service. Daarmee kan je als zakenreiziger een kantoor en kamer voor langere termijn huren. WTC kan ook zorgen voor secretariële diensten. De Trade Service helpt je in contact komen met andere mensen uit het gigantische internationale netwerk van World Trade Center. “Op relatief korte termijn krijg je de info over internationale handel die je zoekt. Een hotel biedt dat doorgaans niet aan, maar vanuit de samenwerking met WTC kunnen we dat aanbieden,” legt Peter uit. WTC organiseert ook events gericht op handelsbevorderingen. “Als zakenman heb je hier al die mogelijkheden en kan je er een beroep op doen. Dat is uniek. Geen enkel ander hotel in Antwerpen kan dat aanbieden,” besluit Peter.

Op zoek naar een businesspoint op hoog niveau in een wereldstad? Een hub met een waardevol internationaal netwerk? Overnacht bij Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp of organiseer er je volgende zakelijke event. Reserveer online of vul het formulier hieronder in voor meer informatie.

Lees ook:

Meer weten?

Lindner WTC hotel & city lounge Antwerp

Contactinformatie

 • Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp
  Lange Kievitstraat 125
  2018 Antwerpen
 • 03 22 777 00

Ook interessant

Interessante bedrijven