LINDNER_Leaderboard.gif
Fietsenstallingen op je bedrijf

Motiveer je werknemers om meer met de fiets naar het werk te komen … dankzij goede fietsfaciliteiten en de juiste fietsenstalling!

Zowel de Belgische verkeersproblemen als het klimaat zitten ongeveer dagelijks in het nieuws. We verliezen allemaal uren achter het stuur van onze wagens. Dat kost ons niet alleen tijd en geld, maar vervuilt ook het milieu. Bovendien beweegt een groot deel van de Vlamingen veel te weinig. De oplossing voor al deze problemen ligt nochtans voor de hand: met de fiets naar het werk rijden! Maar hoe overtuig je je medewerkers om meer de fiets te nemen?

De voordelen van fietsen

Er zijn heel wat argumenten voor de fiets te vinden. We noemen er enkele op.

Gezond

Naar het werk fietsen, heeft in de eerste plaats tal van gezondheidsvoordelen, zowel op fysiek als op geestelijk vlak. Het is een makkelijke manier om je dagelijkse aanbevolen actieve minuten in een overvolle agenda te krijgen. Je komt frisser en rustiger aan op je werk, in plaats van gefrustreerd en gestresseerd door de files. Na de werkdag kun je al je zorgen van je afrijden. Fietsers worden doorgaans minder ziek

Voordelig

Een fiets kost maar een fractie van een wagen. Bovendien betaal je geen brandstof of verkeersbelasting. Wie naar het werk fietst, kan een fietsvergoeding krijgen, en die is zowel voor de werknemer als de werkgever fiscaal interessant.

Snel

In drukke steden is de fiets vaak sneller dan de wagen of het openbaar vervoer. Dat geldt zeker voor kortere verplaatsingen. Nog een tijdsvoordeel: met de fiets weet je wanneer je vertrekt en wanneer je aankomt (tenzij je pech krijgt). Met de wagen of het openbaar vervoer is dat veel moeilijker te voorspellen.

De juiste infrastructuur en faciliteiten

Met deze argumenten kun je je werknemers misschien overtuigen om meer de fiets te nemen. Maar als bedrijfsleider moet je uiteraard ook zorgen voor de nodige faciliteiten en infrastructuur voor fietsende collega’s. Zo kun je een omkleedruimte of douche voorzien waar fietsers zich even kunnen opfrissen wanneer ze aankomen op het werk. Ook met accessoires voor kleine reparatiewerken, zoals een fietspomp, een herstelkit voor lekke banden, een aantal sleutels, smeermiddel … bewijs je je fietsende medewerkers een grote dienst. Nog een belangrijke motivator is uiteraard een degelijke fietsenstalling.

Goede fietsenstalling is essentieel

Iedereen wil zijn of haar fiets veilig kunnen parkeren en hem beschermen tegen weer en wind en diefstal. Wil je je medewerkers echt aanzetten om meer te fietsen, zorg je dus meer beter voor een plaats waar ze hun stalen ros met een gerust gemoed kunnen achterlaten. Voor een goede fietsenstalling heb je gelukkig niet veel ruimte nodig: op een parkeerplaats voor één wagen kunnen makkelijk tien fietsen staan. Je parkeerterrein uitbreiden, is dus niet noodzakelijk. Als specialist in metalen constructies voor particulieren en bedrijven, heeft Koppen.be tal van oplossingen voor fietsparkeren in zijn gamma.

“Vroeger waren bedrijfsleiders bijna beschaamd om een fietsenstalling aan hun bedrijf te plaatsen. Die moest ergens ver weg in een hoekje staan. Nu meer en meer wordt ingezet op woon-werkverkeer met de fiets, staat de fietsenstalling prominent in het zicht en wordt er veel zorg besteed aan het ontwerp en het uitzicht ervan”, vertelt Gerard Koppen, zaakvoerder van Koppen.be.

Het maakt niet uit waar je een fietsenstalling wil maken of hoeveel plaats je ter beschikking hebt. Koppen.be heeft steeds een passende constructie, van fietsklemmen die je in de muur of grond plaatst tot grotere beugels. Zelfs compacte stallingen en ophangsystemen zijn mogelijk. Voor duurdere fietsen zijn er ook volledig afgesloten fietskluizen. Koppen.be komt ter plaatse opmeten, en produceert en installeert alles zelf, en zorgt indien nodig ook voor een verharding. Bovendien is het ook mogelijk de fietsenstalling uit te rusten met een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Fiks fietsreparatiepaal

Om fietsende collega’s een extra duwtje in de rug te geven, biedt Koppen.be de Fiks fietsreparatiepaal. In plaats van een losse pomp en allerlei rondslingerend gereedschap, is alles hier verwerkt in een aantrekkelijk en stevig geheel. De paal bevat alles wat een fietser nodig heeft voor kleine onderhoudswerken en reparaties: een band oppompen, versnellingen of remmen afstellen, een band verwisselen … Aan de paal kunnen fietsen worden opgehangen om een optimale werkhoogte te krijgen. De paal kan bovendien gepersonaliseerd worden in de huisstijl van je bedrijf.

Kortom, Koppen.be heeft alles in huis voor je fietsende werknemers. Zo helpen zij je bedrijf de overgang te maken naar een milieuvriendelijkere en gezondere manier van pendelen. Meer weten? Neem contact op met Koppen.be of stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Koppen.be

Meer weten?

koppen.be

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Koppen.be

Ook interessant

Interessante bedrijven