LINDNER_Leaderboard.gif

Nieuwe lesgever veiligheidsopleidingen voor hefwerktuigen bij Training Center

Veiligheidsopleidingen die stevig verankerd zijn in de praktijk en lesgevers die driekwart van hun tijd keuringen uitvoeren: dat is de sterkte van opleidingscentrum OCB Training Center. Deze combinatie kon ook Siegfried Tiebos overtuigen om naast keurder ook als lesgever aan de slag te gaan. “Ik ben gebeten om te weten en ga dus steeds op zoek naar mogelijkheden om bij te leren. Dat ik mijn kennis nu ook kan doorgeven aan onze cursisten vind ik een grote meerwaarde voor mezelf en voor hen.

Van keuringen tot veiligheidsopleidingen

Siegfried Tiebos begon 6 jaar geleden als keurder bij keuringsorganisme OCB. Sinds een viertal jaar geeft hij interne opleidingen aan collega’s. Een paar maanden geleden kreeg hij de kans om bij ‘Member of OCB’, Training Center aan de slag te gaan als lesgever hefwerktuigen.

“Ik heb die kans met beide handen gegrepen”, vertelt Siegfried. “In onze job is het belangrijk om steeds op de hoogte te blijven van nieuwe regelgevingen en toestellen. Degelijke veiligheidsopleidingen bieden dan ook een grote meerwaarde voor professionals in onze sector. Dat ik nu zelf die meerwaarde kan bieden, vind ik een heel fijne uitdaging.”

Regionale uitbreiding van veiligheidsopleidingen

Het takenpakket van Siegfried gaat echter nog veel verder. Bij Training Center kreeg hij de verantwoordelijkheid om het aanbod aan veiligheidsopleidingen verder te professionaliseren en uit te bouwen in verschillende regio’s.

“We krijgen vandaag heel wat aanvragen binnen zonder daarvoor veel te investeren in reclame. In de toekomst zullen we wél meer promotie voeren dus moeten we vandaag al anticiperen op een stijgende vraag.

Daarom werken we aan een nieuwe aanpak rond de geografische uitbreiding van ons aanbod en een systeem om de kwaliteit ervan de controleren. We zullen een nieuwe planning en werkwijze implementeren die gebouwd is rond regionale verankering zodat onze lesgevers in hun eigen regio kunnen werken en nog dichterbij onze klanten zullen staan.”

Combinatie van theorie en veel praktijk

Vandaag is Siegfried Tiebos keurder én lesgever van hefwerktuigen. Volgens hem maakt Training Center het verschil met die doorgedreven combinatie van theorie en praktijk in alle veiligheidsopleidingen.

“Een groot deel van mijn tijd keur ik kranen, hoogwerkers en alle materialen die daarbij komen kijken zoals kettingen. Die dagelijkse praktijkervaringen vertalen wij rechtstreeks naar onze lessen. Zo kunnen we de cursisten voortdurend actuele zaken, foto’s en filmpjes tonen uit de praktijk. De mensen die bij ons opleidingen volgen, hebben vaak heel concrete, praktische vragen. Die kun je alleen beantwoorden als je ook nog dagelijks in de praktijk staat.

Zo konden we onlangs nog iemand helpen die al 15 jaar met een vorklift reed en ons wees op een knopje waarvan hij na al die jaren nog niet wist waarvoor het diende. Omdat wij zelf perfect weten hoe zo’n toestel werkt, wisten we daar meteen het antwoord op. In dat geval ging het om een knopje waarmee je automatisch de mast van de lift loodrecht kan zetten, zodat je dat niet op gevoel moet doen. Dit kan misschien heel evident lijken, maar als je alleen veiligheidsopleidingen geeft vanuit het boekje kan je die man nooit helpen.”

Benieuwd naar het aanbod aan veiligheidsopleidingen van OCB Training Center in jouw regio? Op deze kalender vind je een overzicht van ons volledige aanbod aan open opleidingen. Voor opleidingen op jouw werkvloer, maak je rechtstreeks een afspraak bij de lesgever.

Heb je nog vragen? Stel ze meteen via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

De troeven van Training Center volgens Luc Chabot

Digitale facility opleidingen van Training Center: kwaliteit op jouw maat

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials