LINDNER_Leaderboard.gif
Care specialist in facilitaire diensten

Hoe vind je het ideale schoonmaakbedrijf?

Partner

Het hoeft geen betoog dat een nette werkruimte een positieve impact op je bedrijf. Je medewerkers presteren beter en voelen zich goed op hun werkplek. Schone en verzorgde bedrijfsgebouwen maken een positieve indruk op klanten en zakenpartners. Maar hoe vind je een kwalitatief en betrouwbaar schoonmaakbedrijf?

Heel wat poetsbedrijven werken met standaardplannen, duistere statuten, vage facturen en een groot personeelsverloop. Zoiets komt je bedrijf niet ten goede. Hieronder verzamelen we enkele vragen die je in het achterhoofd kunt houden wanneer je op zoek gaat naar de juiste facilitaire partner. 

Onderhoud van kantoren, productieruimtes, cleanrooms of labo’s?

Elk schoonmaakbedrijf heeft wel een of meerdere specialiteiten. Heeft je bedrijf alleen kantoren, of ook productieruimtes? Met welke apparatuur moet de poetshulp rekening houden? Heb je laboratoria, cleanrooms of gevoelige productieruimtes? In zulke ruimtes moeten strikte procedures gevolgd worden. Ga dus op zoek naar een poetsdienst die de nodige ervaring heeft met het type ruimtes in jouw bedrijf.

Sommige schoonmaakbedrijven geven niet alleen je ruimtes een poetsbeurt, maar zorgen ook voor bijvoorbeeld glasbewassing, computerschoonmaak, tapijten reinigen, onderhoud en klusjes, leveren van dispensers en hygiënische artikelen … Wanneer je samenwerkt met zo’n bedrijf, heb je één aanspreekpunt en hoef je geen verschillende partners uit te zoeken.

Heb je nood aan een schoonmaakplan op maat?

Elk bedrijf is anders. Elk bedrijf heeft andere noden wat poetsen betreft. Een standaardoplossing volstaat niet. Is het voldoende wanneer de poetshulp een keer per week langskomt? Of hebben sommige ruimtes meerdere schoonmaakbeurten nodig? Moet je afval gesorteerd worden? Ledig je zelf de vuilbakken? Een goede schoonmaakpartner luistert naar je verhaal en stelt je een plan op maat voor, volledig aangepast aan je activiteiten en je budget.

Behandelt je facilitaire partner mensen op een goede manier?

Schoonmaken is fysiek zwaar werk en legt de nodige druk op poetshulpen. Bovendien werken ze vaak met tijdelijke contracten en in onduidelijke statuten. Dat zorgt voor een groot personeelsverloop in de sector. Wanneer je kiest voor een schoonmaakbedrijf dat zijn mensen vaste contracten en een correct loon biedt en investeert in opleidingen en het welzijn van zijn personeel, plukt ook jouw onderneming daar de vruchten van. De schoonmakers voelen zich gelukkig in hun werk en leveren betere kwaliteit af.

Ben je op zoek naar een vast team poetshulpen?

Een goede partner in schoonmaak zoekt de ideale poetshulpen voor je bedrijf en zorgt voor een vaste teamleider. Zo is er regelmatig ruimte voor feedback en overleg en ontstaat er een persoonlijke band tussen de schoonmakers en je bedrijf. Ze maken deel uit van je bedrijf en denken proactief mee om hun diensten continu te verbeteren.

Hecht je belang aan duurzaamheid?

In elk sector groeit duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen aan belang. In de schoonmaaksector, waar er traditioneel gegoocheld wordt met arbeidsstatuten en vaak agressieve schoonmaakproducten gebruikt worden, zijn er spelers die een positief verschil willen maken. Ze kiezen voor efficiënte, milieuvriendelijke methodes en producten en behandelen hun mensen op een correcte manier.

Op zoek naar een schoonmaakbedrijf dat aan al je eisen voldoet? Een bedrijf dat oog heeft voor jouw noden, maar ook voor het milieu en voor zijn medewerkers? Care gelooft in schoon maatwerk! Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder.

Lees ook

Meer weten?

Care

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven