Opleiding hoogwerker verplicht en gunstig voor je bedrijfsresultaat

Het bedienen van een hoogwerker is niet eenvoudig en kan ernstige ongelukken veroorzaken. Je team veilig met een hoogwerker leren werken is daarom geen overbodige luxe. Laat je ze een opleiding hoogwerker volgen, dan voldoe je meteen ook aan de wettelijke vereisten inzake het voorzien van opleiding voor je medewerkers.

Wat houdt een opleiding hoogwerker in?

Een opleiding hoogwerker is en wettelijke verplichting voor iedere bedrijfseigenaar die deze machines inzet. Uiteraard is het ook de beste manier om de je medewerkersbedrijf veilig met een hoogwerker te leren werken. De opleiding hoogwerker van Training Center bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

In het theoriegedeelte leren je vakmannen alles over de technische eisen, veiligheidsvoorschriften en wetgeving van een hoogtewerker. Ze leren welke soorten hoogwerkers er bestaan en wat de voor- en nadelen van iedere machine zijn. Bovendien wordt er dieper ingegaan op de risico’s en de gevaren die een hoogtewerker met zich meebrengt.

De veiligheidsopleiding in de praktijk

De praktijklessen van de opleiding richten zich op een veilig gebruik van hoogwerkers. Je werknemers leren de bediening en veiligheidsgordel van een hoogwerker juist gebruiken en de veiligheidsregels toepassen. Daarnaast leren ze een hoogwerker veilig opstellen, de noodbediening gebruiken en de juiste rijtechniek hanteren en correct manoeuvreren.

Naast het veilig gebruik van een hoogwerker, focust het praktijkgedeelte zich op de dagelijkse inspectie van een hoogwerker en herkenning van gevaarlijke defecten.

Training Center richt alle praktijkoefeningen op de specifieke werksituatie- en omgeving van je werknemers. De opleiding gaat dan ook door op jouw werkvloer. Zo worden je werknemers opgeleid met hun eigen hoogwerker en materialen.

De troeven van een opleiding hoogwerker

Een opleiding hoogwerker brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo leren je werknemers het werktuig veilig gebruiken en merk je als bedrijfseigenaar een positieve impact op het bedrijfsresultaat. De schade aan je infrastructuur en goederen zal immers aanzienlijk dalen. Daarnaast verhoogt de productiviteit van je medewerkers aangezien ze efficiënter met de hoogwerker aan de slag gaan.

Na het slagen van de veiligheidsopleiding ontvangen je werknemers een bekwaamheidsattest en heb je als bedrijfseigenaar de wettelijke toelating om je team een hoogwerker te laten gebruiken.

Heb je nog vragen over de opleiding hoogwerker? Stel ze aan Training Center van OCB via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

Veilig de hoogte in? Niet zonder een goede opleiding achter de kiezen

De troeven van Training Center volgens Luc Chabot

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials