lindner banner set 2 v2 120.jpg
Opleidingen Cerga bij Training Center

Cerga-opleidingen voor installateurs en monteurs van gasinstallaties

Partner

Plaatst jouw bedrijf gasinstallaties? Dan is een Cerga-label een belangrijk keurmerk voor kwaliteit. Cerga houdt zich bezig met normen en voorschriften voor gasinstallaties. Hun label toont dat je een specialist bent, op de hoogte bent van alle nieuwe wetten, normen en veiligheidsvoorschriften en jaarlijks bijscholingen volgt.

Wie zo’n label wil verkrijgen, moet eerst een basisopleiding volgen bij een door Cerga erkende instelling. Training Center, member of OCB, is zo’n instelling. Je kan bij hen terecht voor een basisopleiding Cerga en een monteursopleiding, maar ook voor de eventuele verplichte jaarlijkse bijscholingen. De troef van Training Center is dat hun lesgevers allen dagelijks ook actief zijn als controleurs en dus een grondige praktische kennis hebben.

Basisopleiding Cerga

Deze opleiding is noodzakelijk als je een Cerga-label wilt krijgen. Training Center geeft eerst een algemene inleiding over aardgas, de eigenschappen en de samenstelling ervan. Vervolgens leer je alles over de binnenleidingen en hun verbindingen voor lage druk en informeren de lesgevers je over de verschillende soorten verbruikstoestellen van gas. Ze vertellen je waar je tijdens de installatie van elk type toestel op moet letten om een veilig gebruik te garanderen.

Deze intensieve opleiding vindt plaats over 6 dagen (48 uur). Aan het einde van de opleiding volgt een evaluatie in twee delen. Het eerste deel is de berekening van een binneninstallatie. Daarna volgt een test die uit 34 vragen bestaat. De test wordt gemaakt met gesloten boek, maar wel met een vademecum dat je tijdens de les aangeboden werd. Haal je een score van 12/20 of meer, dan ben je geslaagd en kan je aan de slag als Cerga-installateur. Ligt je score tussen 10 en 12, dan volgt er nog een mondelinge evaluatie waarbij de jury alsnog kan beslissendat je geslaagd bent. De opleiding kost € 575 per cursist. Dit tarief is vastgelegd door Cerga.

Opleiding gasmonteur

Deze opleiding is nodig als je wil werken als gasmonteur bij een door Cerga erkend installatiebedrijf. De cursus duurt twee dagen, inclusief een eindevaluatie, en leert je voornamelijk hoe je veilig en gasdicht gastoestellen plaatst. Wanneer je minstens 12/20 haalt, ontvang je het certificaat van de opleiding.

Permanente bijscholing Cerga

Om je Cerga-label te behouden en te verlengen, moet je - indien deze ingericht wordt en afhankelijk van de eventuele wijziging in de normering - jaarlijks verplicht een bijscholing volgen. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste normen, veiligheidsvoorschriften en technologie, en kan je je klanten de beste service bieden. De opleiding duurt een dag.

Een opleiding volgen?

Training Center organiseert al deze opleidingen in haar kantoren in Kontich of in Namen.

In het hoofdkantoor te Kontich organiseert OCB Training Center dit jaar twee sessies van de basisopleiding G1.1:

De eerste reeks vindt plaats op 6, 8, 13, 15, 20 en 22 mei 2019, met een examen op 23 mei 2019 in de voormiddag.

De tweede reeks vindt plaats op 2, 4, 9, 11, 16 en 18 september 2019, met een examen op 19 september 2019 in de voormiddag.

Wil je deelnemen aan een van de Cerga-opleidingen? Vul dan het formulier hieronder in, of bezoek de website van Training Center voor meer informatie.

Lees ook

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

  • Training Center
    Koningin Astridlaan 60
    2550 Kontich
  • +32 (0)800 13 890

Ook interessant

Interessante bedrijven