LINDNER_Leaderboard.gif

Veiligheidsopleidingen in je bedrijf: een gewaarschuwd medewerker is er twee waard!

Partner

Al meer dan 50 jaar keurt OCB als onafhankelijk en gecertificeerd controleorganisme installaties bij particulieren en bedrijven. Sinds enkele jaren organiseert OCB ook veiligheidsopleidingen onder de naam Training Center. Voor die opleidingen kan Training Center rekenen op docenten die hun knowhow jarenlang hebben opgebouwd in het werkveld als keurders van OCB. Vandaag staat een van die docenten en keurders ons te woord.

Van keurder tot docent

Tom Allaers voerde als keurder bij OCB jarenlang technische controles uit op elektrische installaties, gas, water en algemene technieken. De afgelopen jaren groeide de vraag naar veiligheidsopleidingen en ging hij zich meer en meer bekommeren om het lesgeven bij Training Center. “Enerzijds is er de wetgeving rond bevoegde personen, anderzijds leggen de wetgever en verzekeraars ook risicoanalyses op aan bedrijven. Er is dus een toegenomen vraag naar opleidingen om mensen te waarschuwen en bevoegd te maken om bepaalde taken uit te voeren. Onze klanten kenden ons al als controleurs en vroegen ons of we ook geen doelgerichte, specifieke opleidingen op hun maat konden aanbieden. Zo is het lesgeven naar mij toegekomen.”

Tom verzorgt een breed gamma aan opleidingen bij Training Center: “Standaard is dat de opleiding BA4. Daarbij waarschuwen we mensen specifiek over de gevaren van werken aan of nabij elektrische installaties. Op die manier zijn ze in staat bepaalde taken uit te voeren voor hun werkgever. Daarnaast trainen we leidinggevenden om hen in staat te stellen hun mensen te ondersteunen en aan te sturen.”

Opleidingen op maat

Training Center heeft een aantal standaardopleidingen, waaronder BA4 en BA5, die op kantoor worden georganiseerd, maar ook gepersonaliseerd kunnen worden. “Die zitten altijd ruim vol,” laat Tom optekenen. “De meeste opleidingen worden volledig op maat gemaakt. Op voorhand heb ik contact met de klant. Ik vraag wat hij specifiek wenst en maak op basis daarvan een cursus, die doelgericht is afgestemd op zijn noden. Klanten vragen een persoonlijke touch en een cursus die toepasbaar is op hun personeel en hun eigen situatie. Elk bedrijf is uiteraard anders en heeft andere specialiteiten. Ook voor grote bedrijven werken we cursussen op maat uit. Dankzij die doelgerichte aanpak met adviezen op maat van elk bedrijf scoren we goed,” besluit Tom.

Steeds up-to-date

De wetgeving, reglementen en normen inzake veiligheid en installaties veranderen zeer snel. “KBs verschijnen van vandaag op morgen en hebben een grote impact op het uitvoeren van installaties,” vertelt Tom. OCB onderscheidt zich met een gespecialiseerde dienst die continu alle wetswijzigingen opvolgt. “We zijn als eerste op de hoogte van nieuwe reglementen en normen. Daarom vragen ook ingenieursbureaus en installatiebedrijven ons om te komen spreken.”

Ervaring uit het werkveld

Aan die nauwe opvolging van de wetgeving koppelt Training Center de ruime praktijkervaring van zijn keurders. “We hebben een heel sterke technische kennis, want we zitten elke dag op de baan. We kennen de wetten, maar komen ook in contact met bedrijven, installaties en de materialen. Daarnaast hebben we een intern kwaliteitssysteem en worden we jaarlijks gecontroleerd door de overheid en externe auditors.”  

Kortom, als bedrijf zit je gerust bij Training Center. Ontdek hier het opleidingsaanbod of vraag je opleiding op maat aan! Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

 

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

  • Training Center
    Koningin Astridlaan 60
    2550 Kontich
  • +32 (0)800 13 890

Ook interessant

Interessante bedrijven