SAYL: “Weg met rugklachten!”

Facility

Importeur Gispen NV stelt Herman Millers nieuwste aanwinst voor: SAYL. De Amerikaanse stoelenfabrikant werkte hiervoor samen met designer Yves Béhar die zich voor deze innovatieve stoelenfamilie inspireerde op de Golden Gate brug in San Fransisco.

Klagen uw werknemers over rugpijn door ongemakkelijke bureaustoelen? Dan wordt het tijd om over te schakelen op ergonomische stoelen! U kan daarvoor terecht bij Gispen NV, dat een groot gamma biedt aan de beste ergonomische bureaustoelen met o.a. Sayl, de allernieuwste stoel van Herman Miller. Het is een uiterst soepele stoel die zich perfect leent bij rugklachten.

Ergonomische top

De Zwitserse ontwerper Yves Béhar tekende het ontwerp. Hij onderzocht of de principes van een brug met spankabels ook op een stoel toegepast konden worden. Op die manier creëerde hij een stoel die op vlak van design, ergonomie en betaalbaarheid hoog scoort. Béhar slaagde erin alle onnodige onderdelen te verwijderen zonder het hoge niveau van esthetiek en ergonomie te verwaarlozen. Dat minimalisatieproces gaven ze bij Herman Miller een mooie naam: de eco-dematerialised benadering.

Het maakt inventief gebruik van minder materialen wat leidt tot een fysiek lichtere stoel die op zijn beurt dan weer goedkoper en milieuvriendelijker wordt maar ergonomisch toch overeind blijft.

3D intelligent

“We observeerden hoe mensen zitten en werken.” aldus de designer, “en maakten meer dan 1000 schetsen en 70 prototypes.” Op basis van die bevindingen ontwikkelde Béhar de 3D intelligent suspension back waardoor de stoel zich aanpast aan de lichaamsvorm en bewegingen van de gebruiker. Het elastische materiaal van de zit en de rug biedt ondersteuning en enorme bewegingsvrijheid op plekken waar grote druk of fl exibiliteit nodig is. De rugleuning heeft, net als tuibruggen, geen buitenframe: zowel de stoel als de brug gebruiken hetzelfde principe van ophanging en ondersteuning. Meer weten over deze prachtige stoel? Mail dan naar sayl@gispen.be .

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?