LINDNER_Leaderboard.gif
Waarop letten bij alarmsystemen?

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een alarmsysteem?

Security

Tips voor de aankoop van een alarminstallatie

Wil je je bedrijf uitrusten met een alarmsysteem? Lees dan eerst onderstaande tips even door. Ze zullen je helpen om een juiste keuze te maken. Kijk zeker ook eerst na of je verzekeringsmaatschappij geen minimumeisen stelt.

 

Tip 1: Stel je in de plaats van een inbreker

Loop door je bedrijf en denk daarbij als een inbreker. Zo kan je vaststellen op welke deuren, ramen, poorten,… er een detector moet komen.

Tip 2: Waar wil je het systeem bedienen?

Denk na over de plaats waar je het bedieningspaneel wil plaatsen. Een systeem dat je kan bedienen met een smartphone is wel zo makkelijk. Ben je vergeten om het alarm aan te zetten? Dan hoef je geen rechtsomkeer te maken.

Tip 3: Draadloos of bedraad alarmsysteem?

Kies je voor een draadloos of een bedraag alarmsysteem? Een draadloos systeem is makkelijker te installeren en door de technologische vernieuwingen is dat vandaag ook zeer betrouwbaar geworden. Je moet wel rekening houden met de afstand tussen de detectoren en de bedieningspanelen van je installatie. Keerzijde van de medaille is dat de batterijen aan het einde van hun levensduur vervangen dienen te worden.

Tip 4: Wie wordt er gebeld bij detectie?

Bij de installering van een alarm dien je ook een keuze te maken wie er wordt gebeld bij detectie: een alarmcentrale, jezelf of beide?

Tip 5: Welke soorten sensoren installeer je?

Voor inbraakdetectie kan je kiezen uit drie soorten sensoren: bewegingsmelders, magneetcontacten en/of glasbreuksensoren, die je natuurlijk kan aanvullen met camera’s. Je kan meteen ook opteren om er ook rook- en koolmonoxide en eventueel sprinklers mee in op te nemen.

Tip 6: Eenvoudig te bedienen

Hoe uitgebreid je alarmsysteem ook is, zorg ervoor dat het eenvoudig te bedienen is. Eventueel zal je ook een of meerdere personeelsleden moeten instrueren hoe ze met de installatie om moeten gaan.

Tip 7: Aanvullen met luid alarm?

Je kan je stil alarm ook aanvullen met een luid alarm. Een sirene die begint te loeien aan de omgeving schrift af.

Banner-300x250.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials