Staand vergaderen werkt kostenbesparend

Facility

Gispen presenteert een kleine revolutie in de wereld van het vergaderen: de zitsta-vergadertafel. Volgens uitgebreid onderzoek vergaderen mensen staand korter en effi ciënter, dus zocht Gispen hiervoor naar een oplossing. Die vond het in de hoogte verstelbare vergadertafel.

Hebben mensen een actieve zithouding tijdens vergaderingen? Of leunen ze achterover? Nemen ze actief deel aan het gesprek? Of lijken ze eerder weg te dromen? Aan de hand van deze (en andere) vragen baseerde Gispen zijn onderzoek voor de zitsta-vergadertafel. Afhankelijk van de vergaderagenda kan de hoogteverstelbare tafel hoog of laag ingesteld worden want niet iedere vergadering leent zich voor kort en snel vergaderen.

Tot 34% korter vergaderen

Uit bestaand onderzoek bleek dat staande vergaderingen korter (tot 34%!), effi ciënter én creatiever verlopen. Een uitgebreide enquête van TNO-researcher en professor Peter Vink (TNO is een onafhankelijk Nederlands onderzoeksbureau, nvdr.) bevestigde de verwachtingen: staand vergaderen zou tot 10 miljard euro aan besparingen opleveren. Volgens de Nederlandse hoogleraar omdat “mensen die staand vergaderen scherper zijn, actiever en meer to the point. Vooral de keuzevrijheid, gaan we zitten of staan, werd als positief ervaren. Dat mensen een keuze kúnnen maken, speelt dus ook een rol.”

Afwisselend zittend en staand vergaderen heeft het meeste effect, zowel voor de output van de meeting als voor de gezondheid. Mensen bewegen immers ongemerkt meer dan ze denken. “De tafel geeft je meer controlemogelijkheden, net als een raam dat open kan. En die vrijheden leiden dan weer tot grotere medewerkertevredenheid” aldus Peter Vink. In tijden waar het bedrijfsleven veel aandacht schenkt aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent de zitsta- vergadertafel een extra troef voor bedrijfsleiders.

Kenmerken

De zitsta-vergadertafel is elektrisch in de hoogte verstelbaar en bestaat uit 4 verschillende bladformaten: rond (4-6 personen), ovaal (6-8 pers.), vierkant (4-8 pers.) en rechthoek (8-10 pers.) met afgeronde hoeken.

Testen?

Nog niet overtuigd? Test gratis deze nieuwe vergadermogelijkheid uit gedurende een volledige week! Het enige wat u moet doen, is u inschrijven via info@gispen.be.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?