LINDNER_Leaderboard.gif
Fietsenrek

Tips voor een efficiënte en comfortabele mobiliteit tijdens de winter

Partner

Nu de winter voor de deur staat tref je best de nodige voorbereidingen om een efficiënte én comfortabele mobiliteit van je medewerkers te blijven garanderen. De winter kan op verschillende manieren nadelig zijn voor de vlotte bereikbaarheid en mobiliteit. Met onderstaande tips beperk je tijdsverlies en hou je het veilig voor iedereen.

Een carport voor je wagenpark

Hoewel alternatieve vormen van woon-werk verkeer én zakelijke verplaatsingen steeds meer aan populariteit winnen kiezen de meeste mensen tijdens de winterperiode voor de wagen als vervoersmiddel. Stuur jij je medewerkers regelmatige de baan op, zorg er dan voor dat je wagens droog een veilig staan. Bescherm ze tegen sneeuw en vorst. Op die manier blijf je verzekerd van een stipte service én vermijd je onvoorziene kosten.

Een carport is een eenvoudige, duurzame en veelzijdige oplossing voor de bescherming van je wagenpark tijdens de winter.

De juiste berging voor je fietsende medewerkers

Het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer is op korte tijd verdubbeld. Ook voor korte, zakelijke verplaatsingen in en rond de stad wint de fiets, en de elektrische fiets in het bijzonder, aan populariteit.

Met de fiets vermijd je de files en bovendien is het gezond, ook in de winter. Zorg er wél voor dat je een overdekte en beveiligde fietsenberging beschikbaar stelt en een brandvrije berging voor de batterijen voorziet.

Volgens Gerard Koppen, bedrijfsleider bij Koppen.be specialist in metalen constructies voor bedrijven en particulieren, zet een juiste infrastructuur meer medewerkers aan tot duurzame verplaatsingen én is het een zeer voordelige investering voor bedrijven.

 “Meer en meer werknemers nemen de fiets. Maar ze verwachten wel graag dat hun tweewieler veilig staat. Fietsen zijn immers duurder geworden dan vroeger. Het plaatsen van een goede fietsenstalling een kleine moeite voor een bedrijf. Als bedrijfsleider kan je beroep doen op subsidiëring via het Vlaamse Pendelfonds en kan je een fietsenstalling nu voor 120% inbrengen voor de fiscale afschrijving. Voor veel bedrijven is een fietsenstalling ook dé oplossing voor hun parkeerprobleem. Op de parkeerplaats van één wagen kunnen immers 5 tot 10 fietsen staan”.

Te voet of met het openbaar vervoer

Voor de medewerkers die pendelen met het openbaar vervoer en voor je bezoekers voorzie je best een veilige én aangename verplaatsingsaccommodatie. In de winter kan je immers verrast worden door plotse sneeuw of vorst. Voetpaden en toegangen sneeuwvrij maken is dan vaak een tijdrovende klus en moet bovendien meestal op dat op een onverwacht moment gebeuren. Je kan dus beter preventief te werk gaan. Met een transparante galerij of een elegante deurluifel zorg je ervoor dat je medewerkers en je bezoekers steeds veilig, comfortabel en aangenaam ontvangen worden.

Wil je meer weten?  Neem contact op met Koppen of stel je vraag via onderstaand formulier.

Meer weten?

koppen.be

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven