Van der Valk Hotel Gent zet zichzelf op de kaart als duurzaam hotel

Wil je je business partners in een duurzaam hotel in Gent laten verblijven, dan is het Van der Valk Hotel jouw partner . Het grootste hotel van Gent focust op duurzaamheid, streeft ernaar hun afval te beperken tot het minimum en behaalde opnieuw het internationale keurmerk Green Key. In elke beslissing dat het hotel maakt, gaan ze na welke impact dit op het milieu heeft. Daarom bieden ze hun gasten nu ook de Green Option aan.

Van der Valk Gent krijgt opnieuw Green Key

Van der Valk Hotel Gent behaalde in 2022 Goud voor het internationale keurmerk in de vrijetijds- en recreatiebranche en de zakelijke markt, genaamd Green Key. Ook voor 2023 mocht Van der Valk hotel reeds het Green Key label in handen nemen voor de vele duurzame oplossingen die het ter beschikking stelt.

Afval beperken tot het minimum brengt een duurzaam hotel tot stand

In het stijlvolle Van der Valk Hotel Gent overnachten je zakenpartners op een duurzame manier. Van herbruikbare handdoekjes in plaats van wegwerpdoekjes in de toilettenen rietjes van zwarte rijst als alternatief voor plastic exemplaren tot drinkwater in herbruikbare flessen: Van der Valk streeft ernaar om als duurzaam hotel te blijven groeien.

Daarom staan er voor 2023 al enkele projecten op de agenda. Zo zal het hotel onderzoeken hoe het de voedselverspilling in de verschillende restaurants nog verder kan minimaliseren. Daarnaast onderzoekt Van der Valk ook mogelijkheden om nog meer met lokale producten te werken in de keuken.

Van der Valk Hotel Gent richt zich op duurzaam toerisme

Ook elders in de wereld realiseert het hotel milieuverbeteringen. Vroeg je je wel eens af hoe je duurzaam op vakantie gaat? Wel, bij Van der Valk Hotel Gent doe je het bijna vanzelf. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen voor de ‘Green Option’ als je er langer dan een nacht verblijft. In dit geval slaat het duurzaam hotel een tussentijdse kamerschoonmaak over en planten ze een boom op Madagascar via GoForest. Dat doet het hotel ondertussen ongeveer een jaar. In oktober stond de teller op 712 bomen. Wil je dit project zelf opvolgen, dan kan je dat via de website van het hotel.

Ben je op zoek naar een duurzaam hotel voor je business partners vlak bij het Gentse stadcentrum? Contacteer Van der Valk Hotel Gent via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

Overnachten bij Van der Valk Gent: uitstekend voor businessgasten

Vergaderen in stijl: welkom in het nieuwe Hotel Van der Valk Gent

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Van der Valk Hotel Gent

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Van der Valk Hotel Gent

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials