LINDNER_Leaderboard.gif
Praktisch examen Training Center

Veilig de hoogte in? Niet zonder een goede opleiding achter de kiezen

Een collega aanrijden met een zwaarbeladen heftruck, uit een hoogwerker vallen bij het snoeien van hoge bomen of gekneld raken op een schaarlift? Werken op hoogte is niet zonder risico, je moet goed weten waar je mee bezig bent. Daarom is een degelijke opleiding hefwerktuigen zeker geen overbodige luxe.  

Een opleiding hefwerktuigen comme il faut

Als werkgever is het je plicht om ervoor te zorgen dat je werknemers veilig kunnen werken op hoogte. Laat je hen een opleiding hefwerktuigen volgen bij Training Center? Dan voldoe je aan die verplichting én laat je je werknemers professioneel bijleren. Win-win!

Training Center geeft een opleiding hefwerktuigen altijd bij jou op locatie. Elk toestel is namelijk anders en elke bedrijfsomgeving is anders. Cursisten die les krijgen in hun vertrouwde omgeving én met de toestellen waarmee ze moeten werken? Een betere manier om les te krijgen en alles uit een opleiding te halen dat erin zit, is er toch niet? En dankzij zo’n professionele opleiding stijgt de veiligheid, gezondheid, kwaliteit en productiviteit van je medewerkers en het bedrijf.

Als je daarnaast weet dat de docenten de machines door en door kennen, altijd perfect op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen in normen en wetgevingen én de nodige praktijkgerichte expertise in huis hebben, dan besef je dat je goed zit met een opleiding hefwerktuigen bij Training Center.

Hoe gaat zo’n opleiding hefwerktuigen bij Training Center eraan toe?

Je kan bij Training Center meerdere opleidingen rond hefwerktuigen volgen. En elke opleiding komt in aanmerking voor een subsidie van de kmo-portefeuille want Training Center is een erkende dienstverlener (erkenningsnummer DV.O232916).

De verschillende opleidingen rond hefwerktuigen op een rij:

Al deze opleidingen zijn op dezelfde manier opgebouwd. Elke opleidingsdag start met een brokje theorie. Daarna volgt natuurlijk de praktijk. Als afsluiter van de dag is er een theoretisch examen en een praktische proef. Iedere deelnemer krijgt een getuigschrift van deelname dat onbeperkt geldig is (behalve bij gewijzigde werkomstandigheden, conform de welzijnswet van 04/08/1996).

Een opleiding hefwerktuigen van Training Center heeft heel wat voordelen. De kans op (arbeids)ongevallen of schade aan goederen of infrastructuur daalt, de productiviteit stijgt en het is meer ontspannen werken. Kortom, zo’n opleiding heeft een positieve impact op je bedrijfsresultaat.

Blijf jij met beide voeten op de grond wat veiligheid betreft en wil je jouw werknemers enkel goed voorbereid op hoogte laten werken? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven