LINDNER_Leaderboard.gif

Veilig op de heftruck? Niet zonder heftruckopleiding

Werken met een heftruck brengt risico’s met zich mee. Als bedrijfseigenaar is het dan ook je verantwoordelijkheid dat je werknemers veilig met een heftruck rijden. Dat leren ze in een heftruckopleiding. Training Center geeft deze opleidingen bij jou op locatie. Zo leren je medewerkers veilig rijden in hun vertrouwde omgeving!

Verplichte heftruckopleidingen

Een aanrijding met een heftruck wil je natuurlijk vermijden. Daarom ben je als bedrijfseigenaar verplicht om je werknemers een heftruckopleiding te laten volgen. Daarin leren ze alles over een heftruck en hoe ze de machine veilig kunnen gebruiken. Door je team een heftruckopleiding te laten volgen, voldoe je dus niet alleen aan de wettelijke vereisten: je vermindert ook de kans op arbeidsongevallen.

Bovendien heeft een heftruckopleiding een voordelig effect op de bedrijfsresultaten. Goed opgeleide medewerkers veroorzaken immers minder schade aan de infrastructuur en goederen in je onderneming.

Wat houdt zo’n opleiding in?

Een heftruckopleiding bestaat uit theoretische lessen en praktijkervaring. In het theoriegedeelte leren je medewerkers over de technische aspecten van de heftruck en de meest voorkomende ongevallen ermee. Ze maken kennis met de verschillende soorten heftrucks en al hun voor- en nadelen. Daarnaast leren ze laaddiagrammen gebruiken en de dagelijkse controle van hefwerktuigen uitvoeren door middel van een checklist.

Een heftruckopleiding in de praktijk

In het praktijkgedeelte van een heftruckopleiding krijgen je mensen oefeningen die zich specifiek op hun persoonlijke werksituatie richten. Zo leren ze de bediening van hun hefwerktuigen juist gebruiken en goederen correct stapelen. Er wordt hen ook een goede rijtechniek aangeleerd. Verder wordt er dieper ingegaan op het uitvoeren van de dagelijkse controle van een heftruck in de praktijk. Zo leren je werknemers gevaarlijke defecten herkennen.

Wat na de heftruck opleiding?

Na de opleidingsdag leggen je werknemers een theoretisch examen en een praktische test af. Als de cursisten voor beide proeven slagen, ontvangen ze een attest of getuigschrift van de heftruck opleiding. Vervolgens ben je als bedrijfseigenaar ook wettelijk in orde om je werknemers met een heftruck te laten rijden.

Professionele heftruckopleiding in je bedrijf

Er bestaan een tal van redenen om je werknemers een heftruckopleiding te laten volgen:

  • Aan de wettelijke verplichting voldoen
  • De werkomgeving veiliger maken
  • Arbeidsongevallen beperken
  • Werknemers efficiënter leren werken waardoor de productiviteit van je bedrijf toeneemt

Bij Training Center van OCB vind je zo’n veiligheidsopleiding op maat van je bedrijf. De lesgevers hebben jaren ervaring en voeren ook wettelijke keuringen op je hefwerktuigen uit. Bovendien vindt de opleiding in je bedrijf zelf plaats. Zo doet je team praktijkervaring op met de heftrucks waar ze dagelijks gebruik van maken.

Klinkt een heftruck opleiding voor je werknemers als muziek in je oren? Neem dan contact op met Training Center van OCB via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

Nieuwe lesgever veiligheidsopleidingen voor hefwerktuigen bij Training Center

Veilig de hoogte in? Niet zonder een goede opleiding achter de kiezen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials