LINDNER_Leaderboard.gif

Hoe een videofoon je beschermt tegen corona en ander ongewenst bezoek

Met een videofoon kun je je medewerkers beschermen tegen criminelen en hou je in tijden van pandemie zieke bezoekers makkelijk op afstand. Jeff Wyns, zaakvoerder specialist in installatie van camera- en alarmsystemen Spider Security, legt uit hoe het zit.

Beveiliging gaat verder dan een alarmsysteem dat je zaak of bedrijf beschermt wanneer er na de werkuren niemand meer is. Ook tijdens de dag is het belangrijk dat niet zomaar iedereen kan binnenwandelen. Dat is dan ook de reden waarom veel bedrijven en vrije beroepers voor een parlofoon kiezen.

Videofoon toont verdacht gedrag

Dat is al een goede eerste stap. Jeff Wyns, CEO van Spider Security, raadt zaakvoerders en bedrijfsleiders aan verder te gaan: “Wil je jezelf en je medewerkers nog beter beschermen, dan kies je beter voor een videofoon. Iemand met slechte bedoelingen kan een schijnbaar perfect plausibele uitleg geven wanneer die aanbelt en jou of je receptiemedewerker overtuigen de deur te openen. Dit risico verkleint als je ook beeld hebt: je kunt meteen spotten of iemand er verdacht uitziet.”

Extra oogje in het zeil

Bovendien kun je je videofoon aansluiten op je camerabewakingssysteem. Zo heb je een extra camera aan de ingang van je zaak, bedrijfspand of opslagplaats.

Nu videofoon ook inzetten in bescherming tegen corona

De nieuwe videofoniesystemen zijn bovendien uitgerust met een thermische camera om koorts te detecteren of een camera die controleert of iemand zijn mondmasker draagt.

Jeff Wyns: “Voor winkeliers is een videofoon goedkoper dan een beveiligingsagent of een van de medewerkers aan de ingang te laten postvatten. In een maand tijd is de investering al terugverdiend. Maar ook voor bedrijven en vrije beroepers is het interessant: op deze manier bescherm je maximaal jezelf en je medewerkers.”

Eenvoudig te bedienen

Moderne videofoons bieden je maximaal comfort. Zo kun je met de nieuwste systemen ook op je smartphone eenvoudig checken wie er voor de deur staat en al dan niet je deur voor de bezoeker openen. Dat is vooral handig voor toegangscontrole op afstand, bijvoorbeeld een opslagplaats enkele straten verder, of als er tijdelijk niemand is bij de ingang van je bedrijf. Bijvoorbeeld wanner je net zelf om een boodschap bent en een koerier voor je zaak staat of na de werkuren.

Daarenboven kun je je videofoon ook laten doorschakelen naar meerdere binnenposten, zo kan een collega van een andere dienst de deur openen als de receptiemedewerker even druk of afwezig is.

Wil je je zaak of bedrijfsgebouw beter beveiligen tegen indringers? Kies dan voor een oplossing van Spider Security. Meer info vind je op de website of stel je vraag eenvoudig via onderstaand contactformulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Spider Security

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Spider Security

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials