LINDNER_Leaderboard.gif

Vliegtuigen schoonmaken, een job met ‘hoge’ vereisten

Het aanbod van Group-f Cleaning & Facility omvat meer dan alleen de professionele schoonmaak van kantoren, bedrijven en instellingen. Op de luchthaven van Zaventem zijn er bijvoorbeeld teams die jaarlijks duizenden vliegtuigen schoonmaken. Manager Birger Alaers vertelt er meer over.

Op Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem, is Group-f Cleaning & Facility actief als onderaannemer van een Belgisch bedrijf dat in tal van Europese luchthavens grondafhandeling aanbiedt voor luchtvaartmaatschappijen en zakenvliegtuigen. De dienstverlening omvat in Zaventem ook het interieur van passagiers- en vrachtvliegtuigen schoonmaken. Hiervoor doet de afhandelaar dus een beroep op de gespecialiseerde teams van Group-f.

Een aparte bedrijfstak

Birger Alaers (General Aviation Manager): “Ik ben ondertussen al tien jaar actief in deze heel specifieke business. Toen op zeker moment de afhandelaar en Group-f Cleaning & Facility besloten samen in zee te gaan voor wat het luik ‘vliegtuigen schoonmaken’ aangaat, vroegen ze mij om mee aan boord te komen. Wat ik met veel enthousiasme deed. Group-f heeft een zeer betrouwbare reputatie en ik ging ervan uit dat ik met mijn ervaring iets kon bijbrengen aan de organisatie. Want zoals gezegd is dit geen alledaagse activiteit. Ik ben nu de eindverantwoordelijke voor alles wat met Brussels Airport te maken heeft.”

Birger Alaers


Vliegtuigen schoonmaken onder tijdsdruk

“Kantoren of vliegtuigen schoonmaken, uiteindelijk is het geen wereld van verschil,” stelt Birger Alaers. “Net zoals bij al zijn Cleaning & Facility-activiteiten, steunt de service van Group-f op degelijk opgeleide en gemotiveerde medewerkers. Die verzekeren een uitgesproken professionele schoonmaak en maken gebruik van de juiste technieken, materialen en producten. Het doorslaggevende onderscheid zit in de grote tijdsdruk die heerst in de luchtvaart. Elke minuut dat een vliegtuig aan de grond staat, kost geld. En de maatschappijen willen dat hun toestellen op tijd kunnen vertrekken. In de praktijk komt er evenwel bijna geen enkel toestel op tijd aan. Dat vergt dus een enorme flexibiliteit van onze mensen.”

Stabiel en ervaren team

Op Zaventem gaat een team van een zestigtal vaste mensen en (in het hoogseizoen) een tachtigtal uitzendkrachten aan de slag voor Group-f Cleaning & Facility. Van 5 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds zijn er verder ook permanent dispatchers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Birger ziet weinig verloop in zijn team: Een luchthaven is een echte community, waar de mensen elkaar kennen. Dat creëert een fijne sfeer. Veel medewerkers die bij ons begonnen als jobstudent, komen later graag vast in dienst. Zij zijn ook fier op hun werk, waarbij ze tot wel tweeduizend vliegtuigen schoonmaken op een maand tijd. Als de passagiers instappen en zien hoe alle tapijten, zetels, toiletten, wanden, ramen vlekkeloos schoon zijn, vertrekken ze met een goed gevoel. Passagiers tevreden, luchtvaartmaatschappij tevreden, wij tevreden!”

Naast vliegtuigen schoonmaken is Group-f Cleaning & Facility ook gespecialiseerd in de professionele schoonmaak van kantoren, overheids-, onderwijs- en zorginstellingen. Neem vrijblijvend contact op om meer te vernemen. Of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Group-f Cleaning & Facility

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Group-f Cleaning & Facility

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials