LINDNER_Leaderboard.gif

Waarom camerabewaking? De voordelen van een camerasysteem op een rij

Een systeem van camerabewaking laat je toe je bedrijfsterrein voortdurend te monitoren. En dat is geen overbodige luxe: het is cruciaal om snel te kunnen ingrijpen als je ongewenste bezoekers over de vloer krijgt of om achteraf een inbraak op te helderen.

Wil je je bedrijf optimaal beveiligen tegen ongewenst bezoek? Dan is camerabewaking een goede keuze, eventueel in combinatie met een alarmsysteem. Jeff Wyns, gedelegeerd bestuurder bij bewakingsspecialist Spider Security, zet drie redenen op een rij waarom bewakingscamera’s het overwegen waard zijn.

1. 24/7 een oogje in het zeil

Met camerabewaking kies je voor gemoedsrust op elk moment. Zo kun je altijd controleren wat er zich afspeelt in je bedrijf. Je kunt van op je smartphone live de HD-beelden van je camera’s bekijken en meteen precieze informatie doorspelen aan de politie. En uiteraard kun je achteraf de opnames opnieuw afspelen.

Aandachtspunt: zorg ervoor dat de installatie van je camerabewaking steeds gebeurt door een vergund bedrijf. Zo ben je zeker van de kwaliteit van het materiaal en dat de techniekers gecontroleerd zijn door de FOD Binnenlandse Zaken.

2. Beelden liegen niet

Ben je alsnog het slachtoffer van inbraak, dan kan de politie de gemaakte beelden gebruiken om daders op te sporen. Ook verzekeringstechnisch zorgt camerabewaking voor ontegensprekelijk bewijs van schade en diefstal.

De tijd dat inbrekers camera’s konden uitschakelen of saboteren, ligt achter ons. In de huidige systemen kunnen de toestellen altijd terugvallen op reservestroom.

3. Ruime keuze om een camerabewaking op maat te installeren

Afhankelijk van de gegevens die je wil registreren of nodig hebt, kun je voor een ander type camera kiezen. Wil je bijvoorbeeld beweging in een bepaalde ruimte detecteren? Dan zijn er types die personen in een kamer volgen wanneer ze zich daarbinnen bewegen. Of misschien wil je voorkomen dat er te veel personen een ruimte binnengaan; daarvoor zijn er camera’s met een telfunctie die je een signaal geven wanneer de limiet is overschreden. Daarnaast zijn er ook de thermische camera’s, die de omgeving scannen op warmtebronnen of de temperatuur van het lichaam bepalen.

Camerabewaking schrikt af

Last but not least: gebouwen die uitgerust zijn met een camera zijn voor criminelen veel minder interessant. Ze laten ze vaker links liggen en dat is voor jou als zaakvoerder natuurlijk goed nieuws.

Hulp van een expert

Overtuigd van de meerwaarde van een camerasysteem? Laat je dan zeker begeleiden door experts bij het kiezen en installeren van jouw systeem. De beveiligingsspecialist Spider Security heeft jarenlange ervaring bij het uittekenen en plaatsen van waterdichte camerasystemen.

Een van de experts komt bij je langs om de omgeving grondig te bestuderen en te luisteren naar jouw wensen. Op die manier zorgen ze voor de beste beveiliging voor jouw bedrijf.

Wil je je zaak of bedrijfsgebouw beter beveiligen? Kies dan voor een oplossing van Spider Security. Meer info vind je op de website of stel je vraag eenvoudig via onderstaand contactformulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Spider Security

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Spider Security

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials