banner lindner wtc hotel antwerp 980x120.jpg

Waarom moet een kmo met een schoonmaakbedrijf werken?

Facility

De professionele schoonmaakbedrijven nemen de kmo’s heel wat zorgen, lasten en verantwoordelijkheden uit handen door voor het onderhoud en de schoonmaak van gebouwen of lokalen te zorgen. Welke voordelen heeft een bedrijf door met een professioneel schoonmaakbedrijf te werken?

Ondertussen kan het bedrijf zich volledig concentreren op zijn hoofdactiviteit terwijl het bedrijf weet dat hij met alle wettelijke en andere verplichtingen in orde is.

Verschil tussen huishoudelijke schoonmaak en professionele schoonmaak

Als je je woning een goede schrobbeurt geeft, sta je zelden stil bij vragen als: Hoe poets ik? Met welke middelen? Welke kwaliteit lever ik tegen welke prijs? Enz.. Indien schoonmaken je beroep is, zijn deze vragen wel belangrijk. We zetten de belangrijkste verschillen tussen huishoudelijke schoonmaak en professionele schoonmaak even op een rijtje: Een woning schoonmaken doe je meestal volgens een vast, traditioneel patroon. Sommige gewoontes worden van de ene generatie op de andere overgeleverd.

Je bent je eigen opdrachtgever en werkt waarschijnlijk gratis. Je poetst wanneer het je past en op je eigen ritme. Je bepaalt zelf je kwaliteitseisen en je prioriteiten.

Wanneer je aan de slag bent in de professionele schoonmaak werk je volgens de nieuwste technieken, werkmethodes en gebruik je de recentste materialen. Je werkt in loonverband bij een werkgever. Je uurregeling en takenpakket zijn afhankelijk van het soort opdracht.

Algemene Belgische Schoonmaak

De beroepsorganisatie ABSU verenigt alle professionele bedrijven in de schoonmaak -, ontsmetting -, zware industriële schoonmaak -, afval – en schoorsteen veegsector. De ABSU is de representatieve federatie ten opzichte van de overheid, de syndicaten en de FENI (Europese federatie van industriële schoonmaakbedrijven).

Buiten haar vertegenwoordiging bij de paritaire commissie 121, neemt ze eveneens deel aan het beheer van het sociaal fonds en de vormingscentra van de schoonmaak. De afkorting ABSU staat voor Algemene Belgische Schoonmaak – en Ontsmettingsunie.

Info: www.absugbn.be

Rectangle Lindner_ web RGB.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven