LINDNER_Leaderboard.gif

Winkelvastgoed op AAA-locaties: óók de specialiteit van DG Real Estate

DG Real Estate is al verschillende jaren de grootste, onafhankelijke retailmakelaar van het land. Geen enkele andere Belgische makelaar verkocht en verhuurde sinds 2015 meer winkelvastgoed dan het Antwerpse kantoor, voorheen bekend als DG Retail. Het team van DG Real Estate is actief in alle uithoeken van het land. Het doet het bovendien ook goed op zogenaamde AAA-locaties, dat bewijzen enkele recente deals in Antwerpen en Gent.

Winkelvastgoed op AAA-locaties: successen in Antwerpen en Gent

Volgens Managing Partner Werner De Geyter veroverde DG Real Estate de laatste jaren in heel Vlaanderen en Brussel flink wat marktaandeel. Dat deden de makelaars in de verschillende segmenten van het bedrijfs- en investeringsvastgoed. Naast winkelvastgoed in de periferie en de binnenstad, gaat dat ook over industrieel vastgoed, kantoren, hotels, parkeergarages enzovoort.

Werner De Geyter: “In het industrieel- en logistiek vastgoed, denk aan kmo-units, magazijnen en dergelijke, ligt de klemtoon van onze activiteiten vooral in de ruit Gent-Antwerpen-Brussel-Genk. In het winkelvastgoed zijn we in heel Vlaanderen en Brussel sterk gepositioneerd.

Ook op zogenaamde high street-, of AAA-locaties gaan we met succes de competitie aan met grote, internationale spelers. Zo realiseerde Senior Account Manager Bob Devolder een mooie verhuur aan brillenketen Pearl in de Gentse Veldstraat. Zijn medewerker Jarno Vandermeren tekende een verhuur op van maar liefst 600 m² in de Wapper in Antwerpen, tussen de Meir en Hopland.

Jarno Vandermeren: “Dat zijn allebei absolute toplocaties. Dit toont aan dat wij ook daar mooie deals kunnen sluiten voor bedrijven op zoek naar kwalitatief winkelvastgoed. Omdat we geen internationale speler zijn, vergeet men al te vaak dat DG Real Estate al jaren mét succes actief is op deze AAA-locaties. Daar willen we graag verandering in brengen. Deze twee transacties zijn alvast weer een stap in die richting.”

Ook toonaangevend buiten de stad

Ook op andere locaties, in de binnenstad, in kleinere steden en in perifere gebieden is DG Real Estate toonaangevend. Zo realiseerden Bob en Jarno recent een snelle verhuur van verschillende units in Deurne. Voor DG Real Estate deze panden in portefeuille kreeg, stonden ze geruime tijd zonder succes te huur.

Jarno Vandermeren: “In opdracht van Albert-Heijn Peeters-Govers in Deurne slaagden we erin om 4 nieuwbouw units te verhuur op enkele weken tijd. Voor de vijfde en laatste unit vonden we na ongeveer twee maanden een nieuwe huurder.

Dat we op enkele weken tijd deden waar een andere speler niet in lukte, toont aan dat we op het gebied van winkelvastgoed de juiste expertise en skills in huis hebben. Bovendien kunnen we beroep doen op een goed netwerk.”

Winkelvastgoed ter waarde van 12 miljoen euro

Jarenlange ervaring en expertise en een ruim netwerk zijn inderdaad de ingrediënten in het succesrecept van DG Real Estate. Dat is zeker zo voor de verkoop van winkelvastgoed in het hele land. Dat blijkt uit de mooie cijfers van de afgelopen 6 maanden die de Antwerpse makelaars kunnen voorleggen.

Bob Devolder: “Tussen april en oktober realiseerden wij transacties ter waarde van bijna 12 MEUR in winkelvastgoed in heel Vlaanderen en Brussel. Daar zit bijvoorbeeld de verkoop bij van de bekende zaak Belvu in Edegem aan Woonplanners, goed voor 2500 m².

Op het Dr. Roossensplein 1 in Brasschaat verkochten we een winkel die we eerder dit jaar verhuurden aan Casa (900 m²) en nog in Brasschaat, Patio Donk, verkochten we ruim 1500m2, verhuurd aan KBC en Carrefour.

Andere steden en gemeenten waar we mooie transacties realiseerden zijn: Tongeren, Brussel, Brugge, Leuven, Mechelen en Puurs. Alles samen zijn deze deals goed voor bijna 8500 m².

Dit alles toont aan dat DG Real Estate een verschil kan maken voor retailers en investeerders op alle plaatsen. Van AAA-locaties in de grote steden tot locaties in kleinere centrumsteden en gemeenten én in de perifere gebieden.”

De toekomst van kantoorvastgoed. Deel 1: de visie van DG Real Estate

De toekomst van kantoorvastgoed. Deel 2: een gesprek met DG Real Estate, BDO Advisory, Whitewood & Alides

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DG Real Estate

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DG Real Estate

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials