Acerta Zomerakkoord en cash for cars: bent u klaar voor 2018?

Finance

“De realisatie van het zomerakkoord en het mobiliteitsbudget bepalen de context waarbinnen uw organisatie volgend jaar zal werken”, weet Annelies.

Maatregelen van het zomerakkoord

Vanaf 2018 kan u een fiscaalvriendelijke winstpremie uitkeren aan uw medewerkers. In alle contracten die door de werkgever opgezegd worden na 1 januari 2018, zou een verkorte opzegtermijn van 7 kalenderdagen van toepassing worden voor de werkgever en dit tijdens de eerste 3 maanden van de arbeidsovereenkomst.

De vennootschapsbelasting daalt van 30% naar 29% voor inkomstenjaar 2018. Voor kleine vennootschappen geldt een verlaagd tarief van 20% op het deel van de belastbare grondslag < 100.000 euro.

Al deze maatregelen zijn nog onder voorbehoud van nog eventuele wijziging, want ze zijn nog niet gepubliceerd.

Cash for cars

We wachten op het besluit van de Raad van State in verband met het mobiliteitsbudget. Hierbij kunnen werknemers de bedrijfswagen inleveren en omzetten naar een vergoeding die dan fiscaal en RSZ-gewijs op dezelfde manier behandeld wordt als het voordeel van alle aard bedrijfswagen van vandaag.

Meer weten over de concrete toepassing van deze maatregelen?

Schrijf in voor de infosessies van topexperten Chris Botterman en Dirk Wijns: Het zomerakkoord en mobiliteitsbudget, begin december in Leuven, Antwerpen en Kortrijk.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?