banner-horitzontal.jpg

Algoritme bepaalt wanneer klanten zullen betalen

Finance

Het Gentse softwarebedrijf iController introduceert in juli een nieuwe feature die cashflowprognoses accurater en betrouwbaarder maakt. Door middel van Artificiële Intelligentie (AI) krijgen bedrijven nog meer inzicht in het betalingsgedrag van hun klanten. Hierdoor kunnen ze hun openstaande facturen nog beter opvolgen.

iController is een Gentse scale-up en marktleider in optimalisatie van credit management (debiteurenbeheer) met professionele software.

Artificiële intelligentie voor cashflowprognoses

De AI-algoritmes bestuderen het klantengedrag door gebruik te maken van meer dan 200 parameters. Deze slimme algoritmes doen dat een pak accurater en betrouwbaarder dan de statistieken die bedrijven vandaag voor hun cashflowplanning gebruiken. Zo vormen ze een accuraat beeld van de gewoontes van het cliënteel. Het systeem is zelfs in staat om uitzonderingen te herkennen. Als een klant altijd na 30 dagen zijn factuur betaalt en uitzonderlijk één keer pas na 60 dagen, weet het algoritme dat het om een eenmalige gebeurtenis gaat en zal het de betalingstermijn niet plots naar een gemiddelde van 45 dagen overzetten.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt platform

De inzichten in het klantengedrag worden weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Het systeem maakt voor elke individuele klant een aanbeveling op maat. Op deze manier vindt het systeem automatisch het beste moment en het beste kanaal om elke persoon te bereiken.

Het credit management van de toekomst

Peter Janssens, CEO van iController: “AI-gedreven cashflowprognose is de toekomst van credit management. In een wereld en een markt die razendsnel verandert, is een sterke cashpositie belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op nieuwe uitdagingen en nieuwe opportuniteiten. Met onze technologie kunnen bedrijven nog beter voorspellen hoeveel geld er wanneer binnen- en buitengaat. Ze kunnen risico’s detecteren en op eventuele tekorten anticiperen, zodat hun cashflow nooit een obstakel wordt. Artificiële intelligentie leert ook voortdurend bij, dus onze cashflowprognose zal steeds slimmer en accurater worden.”

baner-square.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials