Als de geschiedenis ons iets leert, is het dat je nu goud en zilver moet hebben

Finance

As a general rule, the most successful man in life is the man who has the best information.

En als we iets geleerd hebben uit de financiële geschiedenis, dan is het dat fiat geld steeds gedoemd is om te mislukken en te verdwijnen en dat goud en zilver altijd terugkeren naar het centrum van de financiële wereld. Goud en zilver zijn de enige financiële instrumenten die geen tegenpartij risico hebben waarnaar men steeds terug grijpt als de nood het hoogste is.

De Inca’s hadden het al over “Sweat of the Sun” als ze het over goud hadden en “Tears of the Moon” over zilver. De Egyptenaren sloegen de eerste gouden munten in 640 voor Christus. Er zijn meer dan 400 referenties naar goud in de Bijbel. Om maar aan te tonen dat goud en zilver al lange tijd meegaan in het financieel systeem. En kunnen we eeuwen lange tradities zomaar weggooien omdat we enkele jaren met digitale cijfers werken?

Financiële chaos

De geschiedenis van het fiatgeld laat een slaagkans zien van

0%. Elke vorm van fiat geld dat werd geïntroduceerd sinds de Romeinen hun zilver munten devalueerden, eindigden in een forse devaluatie en het einde van de munt – en economie.

Zilver en goud overleven de tand des tijds al eeuwen lang als een ruilmiddel, als een waardemiddel en als een toevluchtsoord in financiële chaos. Voor het eerst in de geschiedenis is geen enkele munt ter wereld gedekt door goud en we ervaren de gevolgen daarvan iedere dag. Als de geschiedenis ons iets leerde, dan is het dat goud en zilver steeds weer hun intrede doen in het financiële landschap. Slimme investeerders die in het verleden hun fiatgeld omzetten naar fysiek goud en zilver behielden steeds hun koopkracht en profiteerden zelfs van een riante meerwaarde tijdens de omschakeling naar een nieuw systeem. Neemt u tijdig de juiste beslissing?

 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?