Bescherming als franchisenemer? Met deze 4 tips slaap je zonder zorgen

Wanneer je beslist om zelf een franchisenetwerk uit te bouwen, investeer je veel energie in de opstart en ontwikkeling van je onderneming. In alle drukte zou je dan de de bijkomende risico’s wel eens over het hoofd zien. Toch is jouw bescherming als franchisenemer belangrijk! De impact op je eigen financiën en op je gezin kan groot zijn. Maar waar moet ik als franchisenemer op letten? Met deze 4 tips bescherm je zowel je gezin als je onderneming en jezelf.

1. Gewaarborgd inkomen voor de franchisenemer

Ben je als startend franchisenemer plots arbeidsongeschikt, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Niet alleen val jij als drijvende kracht van de onderneming weg, ook jouw inkomsten krijgen een fikse deuk. Jouw uitkering bedraagt in veel gevallen dan ook niet meer dan 100 euro per maand. De specialisten van audit- en accountancykantoor Vandelanotte raden je daarom aan om van bij de start een gewaarborgd inkomen op te starten. Zo blijft je gezinsinkomen alvast veilig.

2. Hospitalisatieverzekering en pensioen

Als franchisenemer is het ook interessant om jezelf in te dekken tegen de kosten die gepaard gaan met een ziekte of ongeval. Een hospitalisatieverzekering is hier de perfecte oplossing voor. In deze hospitalisatieverzekering kan je bovendien ook je gezinsleden opnemen.

Daarnaast denk je best aan een goede bescherming op lange termijn. Maak daarom gebruik van fiscaal interessante manieren om vandaag reeds pensioen op te bouwen.

3. Denk ook aan je vennootschap

Wist je dat je met een zogenaamde omzetverzekering niet alleen jezelf maar ook je vennootschap beschermt? Met deze verzekering garandeer je dat je vennootschap voldoende middelen krijgt om een eventuele periode van arbeidsongeschiktheid van jezelf als zaakvoerder en franchisenemer te overbruggen.

4. Bescherming voor het gezin van de franchisenemer

Omdat de opstart van een franchisenetwerk vaak gepaard gaat met investeringen en bijhorende kredieten, kan je overlijden ervoor zorgen dat je nabestaanden of onderneming met schulden achterblijven. Met de juiste verzekering kan je hen hiertegen beschermen. Wie dus met een gerust hart wil ondernemen, kan dankzij een beperkt bedrag per maand heel wat risico’s indekken.

Kom je als franchisenemer graag te weten tegen welke risico’s je je kan beschermen? Neem dan contact op met een specialist van Vandelanotte via onderstaand formulier.

Lees ook:

Vandelanotte Payroll: jouw garantie op tijdwinst en gemoedsrust

Met een goede e-bike verzekering op weg

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Vandelanotte

Meer weten?

Logo Vandelanotte

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Vandelanotte

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials