De gouden driehoek: kmo-boekhouding-cloud

Finance

Mijn dagelijks contact met kmo’s in het gehele land heeft me alvast het volgende geleerd: in onze steeds sneller evoluerende economie is een real time inzicht in de cashflow essentieel. Als kmo wil je voortdurend een actueel zicht op hoe je er voor staat zodat je indien nodig kan bijsturen, en niet aan het eind van het kwartaal wordt geconfronteerd met ongewenste verrassingen. Er wordt hard gewerkt bij de kmo’s en men is zeer productief, maar men heeft niet altijd een goed zicht op het bedrijfsbeheer.

De kmo is logischerwijs gefocust op de klant, en vergeet net daarom vaak om de eigen interne organisatie onder de loep te nemen. Hier kan de stap naar de cloud al een groot verschil maken. Online boekhouden biedt je de mogelijkheid om op ieder moment inzicht te krijgen in je bedrijfsvoering. Maar het biedt ook tools om bijvoorbeeld de facturen automatisch op te kunnen volgen. Facturen die wel eens over het hoofd kunnen worden gezien. Dit heeft een positief effect op de cruciale cashflow van je bedrijf. De efficiëntieslag die men hiermee maakt kan leiden tot een besparing van zelfs twee werkdagen per maand. De boekhouding is niet verspreid, maar centraal toegankelijk, waar en wanneer je wilt. Ik ben ervan overtuigd dat het de kmo vooruit helpt en hen in deze tijden het noodzakelijke concur-rentievoordeel levert.

Cloud computing biedt ook een oplossing voor de cashflow problemen waarmee kmo's soms kampen: boekhouden via de cloud vergt geen grote, eigen investeringen in hardware, updates en beheer aangezien dit allemaal uit handen wordt genomen. Je betaalt enkel een vast maandelijks abonnement. En voor alle modules is een mobiele app beschikbaar die mobiele medewerkers toelaat in real time overal belangrijke KPI's te raadplegen.

Naarmate de kmo meer bekend raakt met de Cloud, groeit ook het vertrouwen in de voordelen van cloud computing en de bereidheid om hierin te investeren. Cloud computing zal zijn steile groeicurve in de kmo-markt dus nog wel een tijdje volhouden. Zeker als we de groeicijfers van onze eigen online software als leidraad nemen: de recentste kwartaalresultaten wijzen op een groei met maar liefst 40%.


 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?