De overname van JDS Pools werd een win-win voor beide partijen

JDS Pools koos voor een overname en liet deze in goede banen leiden door Dealmakers. Als overnemer viel de keuze op GT Invest. Nog altijd betrokken, maar minder hectiek. Dat is het resultaat van deze bedrijfsovername voor de originele oprichter van JDS Pools.

Van bijberoep naar succesverhaal

De overname van JDS Pools komt er na een indrukwekkend groeiverhaal dat begon als een bijberoep. Johny De Smet, oprichter en zaakvoerder, vertelt hoe dit juist is verlopen:

“Twintig jaar geleden las ik tweemaal de gele gids – die bestond toen nog – van voor tot achter uit. Ik was leerkracht en op zoek naar een business in bijberoep.”

Hij was al aan het einde van de gele gids gekomen toen hij bij de ‘z’ iets zag staan dat hem wel aansprak: Zwembaden installeren. En dat was het begin van dit succesverhaal. Van doe-het-zelfzwembaden maakte hij later de switch naar het duurdere segment met projecten van zo’n 60.000 euro.

“We werkten elke dag van de week: dat was onze sterkte. We deden alles voor onze klanten en werkten meer dan fulltime, ik weet nog steeds niet hoe we het volhielden. Altijd plankgas.”

Wie zijn ‘we’? Dat is Johny samen met zijn vrouw Caroline Van Heuverswijn en zoon Ruben. Samen zorgden ze ervoor dat het familiebedrijf uitgroeide tot 1 van de grootste zwembadinstallateurs in België en plaatsten ze 120-130 zwembaden op jaarbasis. Aan een overname werd toen totaal nog niet gedacht.

Van nieuwe manager zoeken naar overname

Omdat er zo hard gewerkt werd, zochten ze in mei 2020 naar een manager. Hun kandidaat zag het groter en wilde het volledige bedrijf overnemen. Toen ging de bal aan het rollen...

“Daar had ik toen nog niet aan gedacht, maar het leek geen gekke gedachte. Het idee bracht me via via bij Bram Verstraeten van Dealmakers. Van bij de eerste kennismaking had ik een groot vertrouwen. Toen ik zei ‘We have a deal, zoek ons een overnemer’, denk ik dat Bram schrok van mijn snelle beslissing.”

Na een grondige voorbereiding begon in oktober 2020 de zoektocht naar een geschikte overnemer. Die werd gevonden in GT Invest. In maart 2021 was de overname rond. Er was dus een snelle doorlooptijd, maar dit betekent niet dat JDS Pools er slechter van werd of zal worden. Integendeel: GT Invest gaat voor niet minder dan de marktleiderspositie in de sector van de zwembadinstallateurs. Deze overname past perfect in hun buy & build-strategie dat hen naar die positie moet leiden. Ook Johny zelf is heel tevreden:

“In de nieuwe onderneming hebben mijn vrouw en ik nog steeds 20 procent van de aandelen. Ook de naam blijft behouden en ik blijf het gezicht van JDS Pools. Niet onbelangrijk, want ook deze sector is een people’s business: architecten vragen echt wel naar mij. We houden dus de vinger aan de pols, maar de hectiek laten we achter ons. Tijd om te genieten.”

Van een win-win gesproken. Wil jij ook zo’n succesverhaal als dit van JDS Pools, GSS of Opel Garage Hens? Neem dan contact op met de experts van Dealmakers via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dealmakers

Meer weten?

Logo Dealmakers

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dealmakers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials