De overname van Orthopedie Van der Steen door een grote speler was een succes

Kristin en haar broer kwamen door een speling van het lot in hun familiebedrijf Orthopedie Van der Steen terecht. Uiteindelijk kozen ze voor een overname en vonden in de Franse Lagarrigue Group de geschikte overnemer.

Wat doet Orthopedie Van der Steen?

Orthopedie Van der Steen is een orthopedische specialist. Dit familiebedrijf van 14 medewerkers zorgt jaarlijks voor de productie en verkoop van zo’n:

  • 1000 orthopedische schoenen op maat
  • 3000 comfortschoenen
  • 7000 steunzolen

Hun hoofdkantoor ligt in Brasschaat en daarnaast hebben ze in 8 Belgische ziekenhuizen ook nog servicelocaties.

Kristin Van der Steen en haar broer Patrik hadden geen van beide de intentie om in het familiebedrijf te stappen. Maar toch gebeurde dit:

“Het straffe is dat noch Patrik noch ik de intentie hadden om het familiale bedrijf over te nemen. Patrik is beenhouwer, om maar iets te zeggen. Het lot besliste er anders over. Toen ons vader, Jef Van der Steen, ziek werd, sprong mijn broer bij in de zaak. Zelf heb ik rechtspraktijk gestudeerd en was ei zo na begonnen bij een van de Big Four. Toen mijn mama, Simonne Nelen, ziek werd, besliste ik om mijn vader en broer te helpen. Zowel mijn broer als ik zijn ‘blijven hangen’.”

Een overname? Dat bleek de ideale piste

Toch waren er een aantal factoren die hen deden beslissen om te kiezen voor een overname:

“Ons familiebedrijf was te klein om met de grote spelers mee te doen en te groot om bij de kleintjes te horen. Als we ons zouden willen bevrijden uit die tussen-twee-stoelen-situatie, zou dat een grote financiële inspanning vereisen. Ook het leeftijdsverschil tussen mijn broer en ik speelde mee – Patrik is twaalf jaar ouder. Alleen doorgaan was voor mij geen optie. Ik denk niet dat ik het met hetzelfde engagement zou kunnen doen als samen met hem.”

Zelf werden Kristin of Patrik door hun ouders nooit onder druk gezet om in de zaak te stappen. Zij wilden op hun beurt ook hun nog jonge kinderen hun eigen keuzes laten maken. Een bedrijfsovername bleek dan de beste optie.

Zoektocht naar de juiste koper

Er waren wel wat eisen wat de juiste koper betrof. Wat de bedrijfswaarden betreft, moest er zeker een klik zijn. Ook bleek ‘respect’ een cruciaal aspect, respect zowel voor het personeel als voor het belang dat zij hechten aan productiewijze en kwaliteit.

Via 6 kandidaten leidde de zoektocht uiteindelijk naar de Europese marktleider in de sector: de Franse Lagarrigue Group. In de lente van 2022 was de overname een feit en werd Orthopedie Van der Steen verkocht aan deze grote speler. En Kristin en Patrik? Zij zijn ervan overtuigd dat ze de juiste keuze gemaakt hebben:

“We voelen ons goed bij de beslissing. Lagarrigue mag dan wel groot zijn, ze hebben oog voor wie wij zijn en waar we voor staan.”

Wil jij van jouw overname ook zo’n succesverhaal maken zoals Orthopedie Van der Steen, CSP Engineering of JDS Pools? Neem dan contact op met de specialisten van Dealmakers via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dealmakers

Meer weten?

Logo Dealmakers

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dealmakers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials