De toekomst? Digitalisering van uw boekhouding!

Finance

Op het vlak van de verwerking van boekhoudstukken staat er heel wat te gebeuren. De tijd dat een ondernemer zijn facturen verzamelde in een schoendoos ligt reeds lang achter ons. Maar nu sterft ook de traditionele map met facturen en bankrekeninguittreksels een stille dood. Het is hoog tijd voor modernisering. Tijd voor digitalisering!

Het verleden?

U bent btw-kwartaalaangever? U brengt elke drie maanden alle verkoopfacturen, aankoopfacturen en bankuittreksels netjes verzameld in een map naar uw accountant? En na de btw-rush heeft die dan tijd om een tussentijds resultaat te bepalen? Wie het snelst is wordt dan als eerste bediend? En ondertussen verstrijkt er kostbare tijd…

 

De toekomst!

Uw traditionele map met facturen en bankrekeninguittreksels wordt vervangen door een scanner, e-mail en een dropbox De digitalisering van de boekhouding spitst zich toe op de wijze waarop documenten in de boekhouding worden ingelezen:

- bankuittreksels worden elektronisch aangeleverd en ingelezen in de boekhouding en dus geen manuele ingave meer van elke ontvangst en betaling;

- facturen worden op een regelmatige basis ingescand en doorgemaild naar een dropbox waarbij herkenningssoftware zorgt voor automatisch gegenereerde boekingsvoorstellen die na controle en validatie worden bijgewerkt in de boekhouding.

 

De voordelen zijn duidelijk:

- de ingescande documenten zijn voor u toegankelijk in een te allen tijde consulteerbaar digitaal archief;

- efficiënt en tijdsbesparend;

- een permanente verwerking van de boekhouding (volgens de regelmaat waarmee u stukken doorstuurt) zorgt voor permanent actuele financiële informatie;

- de relatie met uw accountant focust zich niet meer op de verwerking van boekhoudstukken maar wel op adviesverlening in die domeinen waar hij/zij voor u als ondernemer de grootste toegevoegde waarde biedt.

Interesse om mee de stap naar digitalisering te zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken uit naar een samenwerking die uw onderneming versterkt naar de toekomst toe.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?