banner-horitzontal.jpg

Onbetaalde facturen incasseren volgens pay per use-formule

Stel, als kmo sluit je een stevige deal met een klant: een erg grote bestelling, die je écht op de markt kan zetten. Een mooie wending voor je bedrijf!

Toch bewijst de realiteit dat er maar al te vaak een addertje onder het gras kan zitten, waar je je maar beter tegen beschermt. Als deze klant de facturen bv. niet betaalt, kan dit je eigen financiële gezondheid sterk aantasten. Veel kmo’s hebben bovendien niet de grote reservers om dit op te vangen. Bij 25% liggen onbetaalde facturen zelfs aan de basis van een faillissement.

In dit artikel bespreken we hoe je als kmo kan omgaan met onbetaalde facturen en ontdek je een dienst op maat van je zaak.

Collect service: onbetaalde facturen incasseren op maat van je zaak

Krijg je als bedrijf te maken met een wanbetaler, dan kan de Collect service van Coface een oplossing bieden. Dit is een dienst op maat van kmo’s, die werkt via een pay per use-formule.

Patrick Scheire van Coface: “Als het gaat om het inschakelen van diensten tegen wanbetalers, merken we dat veel kmo’s een drempel ervaren. Dit komt doordat dit vaak samenhangt met een kredietverzekering, en dus met het betalen van premies. Met deze nieuwe formule willen we dit veranderen. Zo kan je als bedrijf geval per geval bekijken hoe je het wil aanpakken, en houd je zelf de teugels in handen.”

Hoe het werkt

Met de Collect service kan je je onbetaalde facturen snel en efficiënt laten incasseren. Dankzij hun internationale netwerk en status binnen de verzekeringswereld, slaagt Coface erin om 88% van de onbetaalde facturen te recupereren. Dit biedt je als bedrijf een grote financiële zekerheid. Door wanbetalingen aan te pakken, verzeker je de cashflow en de gezonde werking van je bedrijf.

“Als kredietverzekeraar hebben we op vlak van incasseren meer impact dan onze klanten zelf. Dit komt doordat wij als kredietverzekeraar een soort rating geven aan bedrijven. Betaalt een bedrijf de facturen niet, dan kan dit ervoor zorgen dat hun rating zakt, waardoor ze later bv. problemen kunnen krijgen wanneer ze een lening willen aangaan of nieuwe handelspartners zoeken. En dat wil geen enkel bedrijf, dus betalen ze sneller terug. Dankzij de Collect service kunnen kmo’s daar nu ook van meegenieten.”

Coface

Met meer dan 70 jaar ervaring en het grootste internationale netwerk is Coface een begrip geworden als het gaat over kredietverzekering, risicobeheer en de wereldeconomie. Bij Coface staat persoonlijk contact centraal. Alle ondersteuning gebeurt op maat van uw zaak.

Meer info over het risicobeheer van Coface? Vul onderstaand formulier in. 

Lees meer

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Coface

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Coface

Ook interessant

Interessante bedrijven