banner-horitzontal.jpg
Getuigenis Intersteel over kredietverzekering Atradius

“Onmogelijk om gemoedsrust te hebben zonder dat Atradius mij dekte.”

Paul Lengelé, zaakvoerder van Intersteel BVBA dat staalproducten (ver)koopt, is al 36 jaar klant bij kredietverzekeraar Atradius. Met de staalhandel zijn er standaard aanzienlijke bedragen gemoeid en omdat hij begon met maar een bescheiden kapitaal vond hij het riskant “om als koorddanser te werken zonder vangnet, zonder financiële zekerheid.” Paul Lengelé vertelt over de samenwerking met Atradius die startte in 1984.

“De kredietverzekering is mijn veiligheidsgordel”

Paul Lengelé merkte dat hij elke maand meer en meer factureerde maar had geen zekerheid over de goede afloop van de betaling van zijn klanten. Met zo’n € 500.000 aan maandelijks openstaande facturen van klanten kon hij het zich niet veroorloven om met slechts € 50.000 euro aan kapitaal te werken zonder vangnet:

“In feite speelt de kredietverzekering de rol van een financieel directeur op afstand. In het bedrijfsleven laat het me toe op mijn 2 oren te slapen. Met een omzet in de beste jaren van zo’n 6-7 miljoen euro, kan je je voorstellen dat het met zo’n omzet en zulke maandelijkse debetstanden onmogelijk was om gemoedsrust te hebben zonder dat Atradius mij dekte.”

Pail Lengelé maakt nog deze vergelijking: “De kredietverzekering is mijn veiligheidsgordel. Als je zonder gordel rijdt, overkomt je misschien 36 jaar lang niets óf heb je misschien een klant van € 300.000 die je niet betaalt en die failliet gaat en je moet zelf het faillissement aanvragen.”

Bekijk hier de volledige getuigenis
 

Indekken risico niet-betaling

“Atradius beperkt zich niet alleen tot het indekken van het niet-betalingsrisico. Er zijn wel degelijk voordelen die ik eerst niet vermoedde. Toen ik bv. bij de bank een krediet moest aanvragen voor grote deals die ver buiten het bestek van mijn activiteiten vielen, gaf het feit dat ik een kredietverzekering had de bank een duidelijke garantie.”, aldus Paul Lengelé.

Hij vermeldt nog een ander voordeel: “Het gebeurt ook af en toe dat Atradius weigert een klant te dekken omdat de financiële informatie waarover zij beschikken waarschijnlijk niet goed is. In dat geval zeg ik tegen klanten dat ik verplicht ben om al mijn vorderingen bij Atradius te dekken via mijn kredietverzekeringspolis. Maar als het niet gedekt is ik verplicht ben om voorafbetaling te vragen. En dat stelt me nog steeds in staat om zaken te doen die ik ging doen, maar door vooraf betaald te worden.”

Snelle beslissingen en heel vriendelijke contacten

Paul Lengelé vertelt: “Mijn geschiedenis met Atradius is een lang verhaal van 36 jaar. Het is een geweldig verhaal met veel positieve punten. Atradius is de laatste jaren sterk geëvolueerd en als gevolg is de snelheid van de besluitvorming momenteel onberispelijk. Je kan online, in real time, een beslissing ontvangen. Bovendien zijn de contacten met het Customer Center heel prettig, heel vriendelijk, bijna vriendschappelijk geworden, wat je aanmoedigt om verder te gaan met een bedrijf als Atradius.”

Goede ervaring met de schadeafdeling Atradius

Er was 1 schadezaak die hij dankzij Atradius kon vermijden en daarnaast had hij 3 claims op 36 jaar: “De klant stond dicht bij het indienen van een faillissementsaanvraag en het feit dat ik hem meldde dat ik de claim bij Atradius zou indienen, betekende dat hij alsnog een poging deed om mij te betalen. Ik denk dat ik 1 van de laatste ben die betaald geweest is, maar afgezien daarvan had ik nog 3 andere claims waarbij er geen mogelijkheid meer was om betaald te worden en Atradius compenseerde me voor 85%.”

De zaakvoerder van Intersteel geeft nog 1 advies aan startende ondernemingen: “Ik zou de mensen die beginnen ondernemen, willen adviseren hun klanten in te dekken via een kredietverzekering, want het vertrouwen in iemand die zegt: “Ik betaal je 30 dagen na levering.”, is goed. Maar zoals de Duitsers zeggen: ‘Vertrauwen ist gut, Kontrolle ist besser’.”

Jij wil toch ook op je 2 oren slapen dankzij de ‘Kontrolle’ van een partner als Atradius? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Atradius

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Atradius

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials