keuze van een incassobureau

Waarop letten bij de keuze van een incassobureau?

Debiteuren & Kredietverzekering

Wanneer je ondersteuning kan gebruiken bij je debiteurenbeheer

Vergt je debiteurenbeheer veel tijd en moeite en bereik je niet altijd het gewenste resultaat? Dan kan je opteren voor ondersteuning, bijvoorbeeld door een incassobureau. Een incassokantoor is een bedrijf dat in jouw plaats de schulden van je klanten int, tegen een vergoeding

Het is geen 100% waterdichte garantie, maar je checkt best of het incassobureau ingeschreven is bij de FOD Economie. Ook het lidmaatschap bij de Belgische Vereniging van Incasso-ondernemingen (BVI) is een indicatie dat je met een betrouwbaar bureau te maken hebt.

Wie zit er achter de website?

Word nooit via het internet klant van een incassobureau zonder dat je weet wie er achter de website zit. Ga op zijn minst een telefonisch contact aan.

Informeer in je netwerk naar ervaringen met incassobureaus. Check online of er op forums geen klachten circuleren over het incassobureau dat je wil inhuren.  

Zet duidelijke afspraken op papier

Maak duidelijke afspraken over tarieven en over de manier van werken. Nogal wat incassobureaus werken op een no-cure-no-pay basis. Het gevolg is dat zij tot het uiterste gaan om onbetaalde facturen betaald te krijgen en je klanten minder respectvol te behandelen. Het blijven tenslotte je klanten.

Vraag ook of je de activiteiten van het incassoplatform kan opvolgen en kan nakijken welke stappen het bureau in bepaalde dossiers gezet heeft.

Spreek ook een maximumtermijn af dat het geïnde geld op de rekening van het incassobureau mag blijven staan. Sluit het incassobureau een afbetalingsplan af met je klant? Dan is het belangrijk om op papier te zetten dat de gestorte bedragen systematisch naar je worden doorgestort, en niet pas wanneer de gehele som betaald is.

Vraag achter referenties

Verzoek het incassobureau om referenties en vraag of je enkele klanten kan bellen. Een incassokantoor dat niets te verbergen heeft, zal je zonder probleem enkele telefoonnummers bezorgen.

Banner web Atradius - def.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven