banner-horitzontal.jpg

Denk je aan een bedrijfsoverdracht? Dan is DaVinci de perfecte partner

Kan je terugblikken op een succesvolle carrière als ondernemer en denk je aan een bedrijfsoverdracht? Wil je met je onderneming een nieuwe stap zetten en zoek je naar een kapitaalinjectie? Of wil je investeren in een groeiend bedrijf? Voor al deze ambities is DaVinci de perfecte partner. Founding & Managing Partners Kris Van Deun en Bart Vingerhoedt vertellen wat zij voor jou kunnen betekenen en werpen hun licht op de toekomst van hun bedrijf.

Overnamebemiddeling voor kmo’s

Als onafhankelijk overnamehuis specialiseert DaVinci zich in overnamebemiddeling voor kmo’s. Het bedrijf levert daarbij verschillende diensten op drie terreinen.

Kris Van Deun: “In de eerste plaats bieden we vakkundige begeleiding bij de verkoop aan derden. Het gaat dan over een bedrijfsovername door een externe partij of over management buy-outs en buy-ins, owner buy-outs en dergelijke. Daarnaast zorgen we ook voor succesvolle familiale opvolgingstrajecten. Een derde aspect van onze dienstverlening is onze consultancy. Hieronder vallen onder andere waardebepalingen, strategisch advies, en marktanalyses en strategisch overname advies ter voorbereiding op een toekomstige bedrijfsoverdracht.”

Bouwstenen van een geslaagde bedrijfsoverdracht

Onafhankelijk advies, toewijding en een persoonlijke, discrete aanpak staan centraal in de werkwijze van DaVinci, vertelt Bart Vingerhoedt.

“Onze cliënten kunnen rekenen op de persoonlijke toewijding van ons als zaakvoerder/eigenaar. We nemen elk dossier individueel ter harte en dat van bij het begin van het proces tot en met de closing. We adviseren de zaakvoerder over zijn opties en over mogelijke optimalisaties op verschillende niveaus van zijn onderneming. Zo realiseren we een aanzienlijk surplus op de waarde ervan.

Onze onafhankelijkheid is hierbij van groot belang. Zo sluiten we in iedere fase van de bedrijfsovername elke vorm van belangenvermenging uit.”

Waarom kiezen voor een bedrijfsoverdracht?

De reden waarom mensen kiezen voor een bedrijfsovername zijn volgens Kris Van Deun zeer divers. Voor elke ambitie biedt DaVinci de geschikte begeleiding.

“Natuurlijk zien we bedrijfsleiders die na een lange carrière hun bedrijf willen overlaten aan een volgende generatie of aan een nieuwe eigenaar. Maar we werken even vaak voor mensen die een nieuwe uitdaging zoeken in een andere sector, die willen groeien of die hun vermogen willen spreiden door een deel van hun onderneming te verkopen.”

Een blik op de toekomst van DaVinci

DaVinci is een snel groeiend overnamehuis. Toch stellen de oprichters geen ongebreidelde groei voorop. Dit zou immers de gesmaakte persoonlijke werkwijze van het bedrijf in het gedrang brengen.

Bart Vingerhoedt: “We kunnen al 4 jaar na elkaar een driecijferige groei voorleggen. We hebben klanten in het hele land en ronden jaarlijks meer dan 15 dossiers af en hebben een kwalitatief sterk netwerk van investeerders en kandidaat-kopers.. Toch is het niet onze ambitie om de grootste te worden. We willen vooral dezelfde, uitstekende kwaliteit blijven leveren en een toegevoegde waarde creëren in overnamedossiers van groeiende omvang.”

Zoek jij vakkundige begeleiding bij een bedrijfsoverdracht? Doe dan meteen beroep op de expertise van DaVinci via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DaVinci Corporate Finance

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DaVinci Corporate Finance

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials