banner-horitzontal.jpg

Belgisch audiovisueel bedrijf haalt 300.000 euro op in 32 seconden

Financiering & Crowdfunding

Gentse kmo doet een beroep op Europese crowdlending

GRID brengt films en animatiereeksen uit en realiseert postproductie-effecten voor producers als Sony Pictures en Universal Studios. Het bedrijf is marktleider in Vlaanderen met haar werk op FC De Kampioenen, Spitsbroers en de K3-films. De kmo heeft meerdere vestigingen in Europa. Het koopt voor een periode gaande van 15 tot 25 jaar de rechten op de projecten die bekend zijn bij het grote publiek.

Financiering via crowdlending

GRID wordt geconfronteerd met een groeiende vraag naar de productie van projecten. Alleen al over de twee laatste jaren heeft de groep voor 5,9 miljoen euro aan rechten verworven. GRID deed een beroep op het Europese crowdlendingplatform Look&Fin voor een bedrag van 300.000 euro voor de financiering van haar activiteiten.

Kredietverzekering

Het kapitaal dat in het kader van deze lening wordt geïnvesteerd, wordt voor 100% gewaarborgd door Atradius, kredietverzekeringspartner van Look&Fin. Dit wil zeggen dat wanneer de leningnemer het kapitaal niet terugbetaalt, de 153 beleggers hun volledige nog verschuldigde kapitaal volledig zullen terugbetaald zien. Deze aflosbare (maandelijkse aflossingen) lening is gestructureerd over een periode van 36 maanden tegen een rentevoet van 3,04% per jaar.

Een voor 100% gewaarborgde lening voor de beleggers

Het door de inschrijvers geïnvesteerde kapitaal is voor 100% gewaarborgd  dankzij het garantiesysteem van Look&Fin. Het gaat om een P2B-lending die uniek is in Europa.

Crowdlending als financieringsmethode

Voor GRID was de keuze voor crowdlending een efficiënte keuze met vooral een betaalbare leningskost. "Dankzij onze groei - met name van onze omzet, die in 3 jaar tijd verviervoudigd is, en van onze EBITDA, die voortdurend stijgt hebben we Look&Fin en zijn partner Atradius snel kunnen overtuigen," aldus André Robbrecht, Financial Advisor van GRID.

Lees meer over kredietverzekeringen en crowdfunding.

Rectangle Card Advance 300x250.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven