banner-horitzontal.jpg
De Unity Card, een welkom hulpmiddel tijdens de coronacrisis

Betaalkaart om winkelhieren te stimuleren

Financiering & Crowdfunding

De Belgische fintechs Loyaltek en Paynovate introduceren in Europa de Unity Card. Robert Masse, CEO van Loyaltek, licht toe hoe overheden met deze nieuwe betaalkaart de handelaars die het hardst getroffen zijn door de COVID-19-crisis en bepaalde bevolkingsgroepen kunnen helpen.

unitycard-inzet1.jpgVan gemeentelijk tot federaal niveau zoeken onze leiders naar manieren om de gevolgen van de lockdown op te vangen en zich voor te bereiden op de herneming van het normale leven en het economisch herstel.
Nieuwe technologieën helpen om die hulp efficiënt te ondersteunen. “Lokale overheden die financiële steun aan hun burgers en handelaren voorstellen, zijn gebaat met de Unity Card”, zegt Robert Masse, oprichter en CEO van Loyaltek. Hij is ingenieur en licentiaat in de rechten, en gespecialiseerd in elektronische betaalsystemen.

Lanceringsmoment is geen toeval

In deze coronatijden stellen Loyaltek en Paynovate uit solidariteit deze nieuwe betaalkaart uitzonderlijk gratis ter beschikking van gemeenten. “Aan elke gemeente die met de Unity Card wil werken, bieden we de eerste 5.000 kaarten aan. De integratiekosten worden tot een minimum beperkt en bedragen slechts een fractie van de normale kosten van gelijkaardige ‘traditionele’ betaalkaarten. Bovendien nemen we geen enkele marge op de transacties”, benadrukt Robert Masse.

Loyaltek deed extra inspanningen n zodat gemeenten snel van het Unity Card-systeem gebruik kunnen maken. Op twee tot vier weken kunnen gemeenten de prepaid betaalkaarten tot een bedrag van 250 euro laten opladen, activeren en verdelen onder hun burgers om bepaalde aankopen bij specifieke lokale handelszaken te doen. Naast het geografisch bereik en het soort handelszaken, kan ook de geldigheidsduur aangepast worden, afhankelijk  van de noden en de ondersteuningsactie. Gemeenten kunnen de standaard Unity Card nog met hun naam personaliseren. Loyaltek kan de Unity Cards rechtstreeks bezorgen aan de begunstigde burgers of in zijn totaliteit aan de bevoegde autoriteit die dan zelf instaat voor distributie.

Lokale economie en winkelhieren stimuleren

Robert Masse: “Met de QR-code aan de achterzijde van de kaart en een internetportaal kan de begunstigde het saldo en de gedane transacties raadplegen. Een extranet biedt de bevoegde autoriteit de mogelijkheid om de manier waarop de door haar verdeelde kaarten gebruikt worden, te beheren en analyseren. Zo is het mogelijk om bepaalde soorten handelszaken zoals horeca, kledingwinkels, bioscopen, kapsalons, doe-het-zelfwinkels, tuincentra, ... die onder de verplichte sluiting meer te lijden hadden dan de voedingssector te beogen. Meer nog, er kan bepaald worden in welke winkelzones of bij welke handelszaken de aankopen moeten gebeuren. Daardoor is deze kaart uitermate geschikt om winkelhieren te stimuleren. Deze parameters, en dus het netwerk waar de Unity Card bruikbaar is, kunnen daarbij in real-time evolueren volgens de ervaringen op het terrein en het ondersteuningsbeleid. Unity Card werkt op de bestaande betaalterminals bij de lokale handelaren. Er komt geen cash geld aan te pas. De handelaar wordt meteen betaald. Als de burger zijn kaart verliest, kan die geblokkeerd worden via onze helpdesk.”

Niet aan proefstuk toe

Loyaltek NV en Paynovate NV beheren in 14 landen programma’s voor prepaid geschenkkaarten en aan beroepskosten gerelateerde betaalkaarten. De bedrijven tellen 42 medewerkers en realiseerden in 2019 een omzet van meer dan 5 miljoen euro.
Paynovate NV is een van de zes Belgische uitgevers van elektronisch geld, gereguleerd door de Nationale Bank van België en gemachtigd om betalingsinstrumenten uit te geven in alle Europese landen. Paynovate is ook hoofdlid van Visa en Bancontact.

De oplossing van Loyaltek en Paynovate bewees haar waarde al in Duitsland toen het land met de toestroom van Syrische vluchtelingen te maken had. De autoriteiten verdeelden op dat moment duizenden soortgelijke kaarten om het toekennen van wachtuitkeringen aan de begunstigden te beheren en om aankopen te doen bij lokale handelaren.

unitycard-inzet2.jpg

CARDADVANCE - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials