banner-horitzontal.jpg

Crowdlendingplatform haalt 6 miljoen euro op om ontwikkeling te boosten

Financiering & Crowdfunding

Het Europese crowdlendingplatform Look&Fin voert een kapitaalsverhoging van 6 miljoen euro uit bij finance&invest.brussels en privé-investeerders. Het platform wil zijn positie versterken op de thuismarkten. Doelstellingen zijn 1.000 kmo’s te financieren voor een bedrag van 300 miljoen en de eigen technologische ontwikkelingen verder te zetten.

Sinds de oprichting heeft Look&Fin 70 miljoen euro aan leningen gestructureerd voor meer dan 230 kmo's in België, Frankrijk en Luxemburg. De bedrijven kunnen tussen 50.000 en 5 miljoen euro lenen. De opgehaalde fondsen zijn afkomstig van particuliere en institutionele  beleggers. Intussen werd al 30 miljoen euro terugbetaald met een gemiddeld jaarlijks rendement van 5,5% na aftrek van defaults.

In Vlaanderen heeft Look&Fin 50 kmo's gefinancierd voor een totaalbedrag van meer dan 20 miljoen. "We hebben Look&Fin gelanceerd om een obligatiemarkt te creëren voor niet-beursgenoteerde kmo's. 7 jaar na onze oprichting kunnen we het model een succes noemen, zowel voor de leners als de beleggers. Onze doelstelling is nu om de essentiële oplossing te worden voor een 100% digitale en niet-bancaire kredietverstrekking aan kmo's", aldus Frédéric Lévy Morelle, oprichter en CEO van Look&Fin.

 

6 miljoen euro door finance&invest.brussels

Het crowdlendingplatform had zijn kapitaal eind 2016 een eerste keer voor  3 miljoen euro opengesteld en heeft zonet bij een nieuwe financieringsronde een bedrag van 6 miljoen euro opgehaald. Ter gelegenheid hiervan verwelkomt Look&Fin  finance&invest.brussels en enkele succesvolle ondernemers in zijn kapitaal. Het bedrag werd ook aangevuld door de historische aandeelhouders die deelnemen aan deze tweede ronde.

Crowdlending om kmo’s te financieren

Pierre Hermant, CEO van finance&invest.brussels, licht toe: “Onze missie bestaat erin om de financieringsketen te vergemakkelijken en aan te vullen. In dit perspectief beschouwen wij crowdlending als een bijkomende formule om heel snel een antwoord te kunnen bieden op de financieringsbehoeften van kmo’s. ”

Over Look&Fin

Het Europese crowdlendingplatform Look&Fin kent sinds 2012 leningen toe aan kmo’s en is actief in België, Frankrijk en Luxemburg. Look&Fin werd door de FSMA erkend als AFP (alternatief financieringsplatform) en biedt groeiende kmo’s die op zoek zijn naar fondsen, de kans om rechtstreeks van particuliere beleggers geld te lenen.

CARDADVANCE - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven