Financial Times noemt Antwerpen en Mechelen aantrekkelijke ondernemingssteden

Financiering & Crowdfunding

Schelde- en Dijlestad goed verbonden met andere steden

De Financial Times plaatst Antwerpen en Mechelen in de ranking van meest aantrekkelijke ondernemingssteden ter wereld, een ranking die om de twee jaar wordt opgesteld door fDi Intelligence, het kenniscentrum van de Britse zakenkrant rond buitenlandse investeringen.

Mechelen wordt geroemd voor zijn innovatie. De experten hebben lof voor de ‘360° virtual tour’ die de stad online heeft staan, waarmee kandidaat-investeerders in gebouwen kunnen binnenkijken. Ook het feit dat het Japanse farmaceutisch bedrijf Nipro Mechelen uitkoos voor zijn Europese hoofdkwartier voor nierdialyse heeft meegespeeld.

Antwerpen staat in de categorie ‘grote steden’ op de derde plaats voor connectiviteit en daarmee blijft de stad voor Kopenhagen, Helsinki en Seattle. Antwerpen krijgt ook een bijzondere erkenning voor het stimuleren van innovatie in het kader van de fDi Strategy Awards. Met deze award verovert Antwerpen een plaats in het rijtje van innovatieve business-steden als Barcelona, Glasgow en Bogota.

Hoogwaardige digitale infrastructuur

De Scheldestad wordt binnen de Global Cities of the Future 2018/19-ranking gelauwerd voor haar uitstekende verbinding met de wereld via de haven, de nabijgelegen luchthavens, een sterk spoornetwerk, een centraal gelegen wegennet en een hoogwaardige digitale infrastructuur.

De jury van de fDi Strategy Award was onder de indruk van de projecten StartupVillage, een tijdelijke hub voor digitale groeibedrijven, en van de transformatie van Antwerpen tot ‘living lab’ voor City of Things-toepassingen, fysiek verankerd in de business- en innovatiehub The Beacon.

Vergelijking van meer dan 120 steden

Voor de Global Cities of the Future-ranking, de meeste prestigieuze oplijsting voor ondernemingssteden ter wereld, vergelijkt een team van experten elke 2 jaar meer dan 120 steden op hun potentieel en aantrekkelijkheid voor internationaal ondernemerschap en investeringen.

Met de fDi Strategy Awards worden steden beloond voor hun innovatie- en investeringsbeleid. fDi Intelligence neemt daarvoor de dossiers van een 110-tal steden wereldwijd onder de loep.

World Economic Forum

De resultaten van de ranking en de awards worden gepubliceerd in de december/januari-editie van fDi Magazine, het investeringsmagazine van de Financial Times. Het blad bereikt meer dan 200.000 professionals wereldwijd. Het zal ook verspreid worden tijdens de Annual Meeting van het World Economic Forum in Davos in januari 2019.

Meer informatie over de ‘Global Cities of the Future 2018/19’-ranking en de ‘fDi Strategy Awards’.
 

Rectangle Card Advance 300x250.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven