banner-horitzontal.jpg
Card Advance, een alternatieve financiering voor kleine kmo's en horeca

Waarom kiezen voor alternatieve financiering?

Voor kleine kmo’s, horeca-uitbaters, winkeliers en handelaars is er sinds begin 2019 Card Advance op de markt, een alternatieve vorm van zakelijke financiering waarbij je een voorschot ontvangt op de omzet die je via je betaalterminal realiseert. Het gaat om snelle zakelijke microkredieten tussen 2.000 en 50.000 euro, die je terugbetaalt via een percentage op de betalingen die via je betaalautomaat binnenkomen.

Aan Sandra Smet, sales manager van Card Advance, vroegen we waarom je voor Card Advance moet kiezen.

Sandra Smet: “Card Advance helpt een doelgroep verder die vandaag meestal geweigerd wordt door de klassieke banken. De traditionele banken zien kleine kmo’s, handelaars en horeca-uitbaters die een zakelijke lening willen aangaan, als een risico. Ze wimpelen hen af, terwijl er vaak niets mis is met deze ondernemingen en zij wel degelijk kredietwaardig zijn. Card Advance start al met zakelijke kredieten vanaf een bedrag van 2.000 euro. Zulke bedragen vinden traditionele banken vaak ook veel te laag.

Card Advance is geen concurrentie voor de banken

Alternatief zakelijk financieringsconcept Card Advance

Sandra Smet: “We houden er inderdaad een alternatieve, unieke werkwijze op na. Onze klanten moeten zich niet bezig houden met overschrijvingen en andere administratieve rompslomp. Terugbetalen van het zakelijk krediet gebeurt via de betaalautomaat. Elke dag wordt er automatisch een klein percentage van de omzet afgehouden en aan ons terugbetaald. Onze klanten hebben er verder geen omkijken naar en kunnen zich bezighouden waarmee ze zich moeten bezighouden: ondernemen en klanten bedienen.”

Concurrentie voor de banken?

Sandra Smet: “Of we concurrentie zijn voor de traditionele banken? Nee, dat zijn we zeker niet. We komen tegemoet aan een doelgroep die de banken net afstoten. We zijn privé-investeerder en geen financiële instelling. We bieden immers geen rekeningen aan, geen pensioensparen,… niets van dat alles. Onze corebusiness is het aanbieden van tijdelijke kredieten met een looptijd van maximaal zes maanden, en dit vanaf 2.000 euro, tot 50.000 euro. Dat zijn bedragen waaraan banken vaak niet eens beginnen omdat ze deze veel te laag vinden. We krijgen zelfs positieve reacties vanuit de bankwereld. Kantoorhouders vinden het vaak vervelend dat de hoofdzetel kredieten voor hun klanten weigeren, klanten die zij zelf door en door kennen, en die wel kredietwaardig zijn. We zien steeds vaker dat zij zulke klanten naar ons doorsturen. Wij helpen kleine kmo’s, horeca-uitbaters, winkeliers,… verder met de realisatie van hun ondernemersplannen.”

Laagdrempelige en eenvoudige investeringskredieten

Card Advance is al meer dan 4 jaar actief op de Nederlandse markt, onder de naam PIN Voorschot. Initiatiefnemer en financieel adviseur Diederik Werdmölder maakte kennis met het concept in Hong Kong.

Geen aanvraag- of transactiekosten

Voor je bedrijfskrediet betaal je aan Card Advance enkel een premie, waarin de rente inbegrepen is. Card Advance rekent geen dossierkosten, geen transactiekosten en neemt geen zekerheden. Je hoeft niets te verpanden en niet naar de notaris te gaan. Op slechts enkele dagen tijd staat het geld op je rekening. Betaal je sneller terug dan vooropgesteld? Dan krijg je een deel van je premie terug.

In Nederland sluit PIN Voorschot dagelijks zo’n 6 leningen af.

Op zoek naar alternatieve en makkelijke financiering? Vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Card Advance

Meer weten?

Card Advance

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Card Advance

Ook interessant

Interessante bedrijven