Jouw financiële planning: stel jezelf deze 5 essentiële vragen!

Je financiële planning is eenvoudig en complex tegelijk. Dit essentiële document beantwoord alle vragen van je financiële toekomst. Ga aan de slag met volgende 5 vragen voor je van start gaat met het opstellen van je financiële planning!

1. Aan welke behoeften komt je financiële planning tegemoet?

Je financiële planning biedt een antwoord op verschillende problemen en vragen zoals:

  • Hoe kan je jouw financiële toekomst plannen?
  • Hoe kan je belastingdruk optimaliseren en zo efficiënt mogelijk te werk gaan?
  • Welke beleggingen zijn geschikt voor jou, rekening houdend met: je beleggingshorizon, je risicoprofiel en je behoeften?
  • Hoe kan je ervoor zorgen dat je jouw kapitaal, in geval van overlijden, niet aan hoge successierechten wordt onderworpen?

Kortom, je financiële planning zorgt voor zekerheid in jouw financiële toekomst en die van je gezien/familie.

2. Is een financiële planning echt nuttig voor jou?

Het is altijd nuttig om je financiële situatie onder de loep te nemen en je financiële toekomst veilig te stellen. Hoe groter je inkomen en spaarcapaciteit, hoe meer je zal besparen met een financiële planning op maat.

3. Wat is het verschil tussen Pareto en de diensten van een notaris, bankier of accountant?

Zowel je notaris, je bankier en je accountant geven (financieel advies). Jammer genoeg is er weinig of geen onderlinge communicatie tussen deze verschillende partijen. Daarom biedt Pareto een tweede onafhankelijke opinie. Het bedrijf werkt vanuit een helikoptervisie en ondersteunt je in het opmaken van een sluitende financiële planning op maat van jouw behoeften. De adviseurs van Pareto zijn thuis in tal van sectoren en zorgen ervoor dat je alle opportuniteiten maximaal kan optimaliseren.

4. Welke procedures moet je volgen om jouw gezin echt te beschermen?

Als koppel moet je moet je elkaar maximaal beschermen. Wanneer zijn/haar financiële zekerheid is gewaarborgd (meer dan wat de wet biedt), kan je de stap naar de volgende generatie overwegen. Bescherming bestaat uit twee onderdelen: de levensstandaard kunnen handhaven wanneer iemand overlijdt, maar ervoor zorgen dat dit niet gepaard gaat met een hoge belastingaanslag. Pareto is hier de ideale partner om alle mogelijkheden te bekijken.

5. Heeft belastingoptimalisatie echt nog wel zin?

Vandaag de dag is belastingoptimalisatie belangrijker dan ooit! Het Belgische belastingstelsel verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk om deze evoluties steeds op te volgen én jouw financieel plan hier op aan te passen. Pareto is steeds up-to-date met de laatste nieuwe wetgeving, waardoor zij jouw kansen op tijd situeren en je planning aanpassen aan jouw individuele situatie.

Wil je meer weten over Pareto? Wil je meteen aan de slag met jouw plan op maat? Lees hier alles over het bedrijf, download de brochure (druk op knop ‘Optimaliseer uw financiële toekomst’) of laat je vragen achter in het onderstaande formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Pareto

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Pareto
  • “Stationsstraat 92
    1930 Zaventem
  • +32 (0)2 201 26 67

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials