Kies de boekhoudtool die bij u past

Finance

Boekhouden speelt een hoofdrol in elk succesvol bedrijf. De juiste boekhoudtool geeft u en uw accountant de inzichten die u nodig heeft om te bouwen aan een betere business. Maar wat is voor u de juiste software en hoe vindt u de tool die bij u en uw business past? Door eerst de juiste vragen te stellen!

Hoe nauw wilt u samenwerken met uw accountant?

Tussen uitbesteden en zelf beheren ligt een brede waaier van mogelijkheden. In de meeste scenario’s hebt u er alle belang bij om ook uw accountant het nodige inzicht te bieden zodat hij u nuttig bedrijfsadvies kan geven.

Hoe bereikt u een evenwicht tussen uitbesteden en controle?

Zelfs als u zowat alles van uw boekhouding uitbesteedt, houdt u toch graag inzicht in en controle over uw bedrijfsgegevens. Met bedrijfssoftware in de cloud hebben u en uw accountant overal en altijd toegang tot dezelfde gegevens.

Hoeveel tijd kosten handelingen zoals betaling en facturatie?

Het is altijd handig als de inzichten in uw kerncijfers meteen kunnen leiden tot concrete acties. Door het koppelen van de boekhouding aan uw internetbankieren bijvoorbeeld, of door het automatiseren van de facturatie. Software die u helpt om deze acties snel en efficiënt uit te voeren, is dan uiterst welkom.

Welke inzichten zijn het meest relevant voor uw business?

Meer inzicht leidt tot betere zakelijke beslissingen. Cashflow, openstaande facturen, liquiditeit: als u altijd precies weet hoe u ervoor staat, is het makkelijker om de juiste beslissingen te nemen. Met een financiële cockpit kunt u uw actuele financiële situatie in 1 oogopslag overzien.

Hoe snel wilt u aan de slag?

Sommige softwaretools vergen bijna een doctoraat. Andere zijn laagdrempelig en intuïtief, zodat u de gezochte informatie in enkele muisklikken vindt. Vraag steeds een demo en/of een proefabon-nement aan zodat u het gebruiksgemak zelf kunt ondervinden.

Kies vandaag nog een gespecialiseerde tool en zorg voor nieuwe en betere inzichten. Zo bouwt u proactief aan een succesvolle business.

Lees meer in het e-book 'Boekhouden: de basis van uw succes'.


Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?