banner-horitzontal.jpg

“Klantgerichtheid. Dát is het DNA van kredietverzekeraar Atradius en dat is wat ons aansprak.”

De Wilmet Groep is een familiale Belgische groep die vooral gespecialiseerd is in de recyclage van ferro- en non-ferrometalen, de depollutie van autowrakken, de recyclage van batterijen en in de inzameling, recyclage en demontage van elektronische en computerapparatuur. Benjamin Colas, Managing Director, gaat dieper in op hun keuze voor een kredietverzekeraar en voor Atradius in het bijzonder.

Waarom een kredietverzekering?

“Wij zijn van mening dat het in ons geval essentieel is om een professioneel bedrijf te hebben dat onze vorderingen verzekert en ons daarom een betalingsgarantie geeft tegenover een aantal nationale en internationale klanten.”, aldus Benjamin Colas.

Een kredietverzekering heeft volgens hem 2 grote voordelen:

  • Je wordt niet blootgesteld aan het risico van wanbetaling: “Op dat moment stellen we de aandeelhouders van de onderneming niet bloot aan een financieel risico en op boekhoudkundig vlak hoeven we geen voorzieningen te nemen voor in gebreke blijvende betalers.”
  • Je geniet van een aantal voordelen bij de banken: “Wanneer we op basis van het handelsfonds krediet willen krijgen van banken, omvat het handelsfonds natuurlijk ook de uitstaande vorderingen en aangezien deze door Atradius worden gegarandeerd, geeft dit ons een beter tarief bij de banken en dient het bovendien als een tegenwaardegarantie voor kortlopende leningen.”

Bekijk hier de volledige getuigenis van Wilmet Groep

Waarom Atradius?

Benjamin Colas geeft 2 redenen waarom de keuze op Atradius is gevallen:

  • De competitieve prijzen: “Niét de goedkoopste maar wél competitief.”
  • De zeer persoonlijke service: “Als je een professional onder de arm neemt om het te doen, verwacht je natuurlijk dat je een service krijgt en we hebben gemerkt dat Atradius dit bijzondere kenmerk heeft, namelijk dat het uitermate klantgericht is. Dit is voor ons zeer interessant omdat het ons in staat stelt ons te concentreren op ons bedrijf en de mensen die in contact komen met Atradius profiteren van de vaardigheden van de klantgerichte mensen van Atradius. Dus dit was het belangrijkste argument om voor Atradius te kiezen boven de andere concurrenten.”

Al 2 jaar werken ze vlot samen met Atradius, er is een zeer direct contact met hun mensen, de procedures zijn gekend en er is een automatische aanpassing van hun voorwaarden aan de stijging of daling van het krediet bij hun klanten. Met de hulp van Atradius-medewerkers kan elk filiaal zijn incasso beheren. De klantenrekening wordt altijd erg goed en nauwkeurig beheerd. Resultaat? Veel comfort en een zeer goed incassoresultaat!

Nog geen echte wanbetalingen gehad dankzij Atradius

Tot nu toe heeft de Wilmet Groep nog niet te maken gekregen met claims of problemen met klanten, maar Atradius werd wel ingeschakeld om te helpen bij het terugvorderen van bedragen die niet werden betaald en om tóch finaal betaald te worden.

“Het incasso van Atradius is krachtiger en efficiënter dan die van een vaste leverancier. Zelfs als je een belangrijke leverancier bent voor een klant.”, aldus Benjamin Colas.

Credit management: “Ik raad andere bedrijven zeker Atradius aan”

De Managing Director van de Wilmet Groep laat er geen twijfel over bestaan: “In ieder geval zou ik aan alle bedrijven die graag een persoonlijk contact hebben, aan alle bedrijven die zelf geen professional in credit management zijn en die op zoek zijn naar een proactieve partner met wie er regelmatig contact is, zeker aanraden om met Atradius samen te werken. Het is een bedrijf dat volgens mij een duidelijk concurrentievoordeel heeft ten opzichte van kmo’s.”

Jij twijfelt nu toch ook niet meer? Wil jij ook genieten van alle voordelen van een kredietverzekering bij Atradius? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Atradius

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Atradius

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials