MyDealmakers geeft real-time overzicht van overnameproces

Finance

Het op eender welk moment kunnen consulteren van de juiste informatie is een uitdaging van elk M&A (Mergers & Acquisitions)-traject. Met de digitale applicatie MyDealmakers kunnen bedrijven hun overnameproces real-time opvolgen.

Van 15 tot 19 november 2021 is het Week van de Bedrijfsoverdracht. Het is dan ook niet toevallig dat net nu adviesbureau Dealmakers een eigen applicatie lanceert: MyDealmakers. Het kunnen consulteren van de juiste informatie op elk moment is immers een uitdaging van elke M&A. Met een gemiddelde doorlooptijd van één jaar krijgt elke betrokken partij in die periode een hevige vloed aan informatie over zich. Structuur en overzicht bewaren vormt een constante uitdaging… Hoever is de klant in het proces? Welke informatie werd gedeeld? En met wie? En welke voorstellen zijn er ondertussen gemaakt?

Real-time overzicht van het overnameproces

Adviesbureau Dealmakers lanceert een eigen applicatie: MyDealmakers. Het fungeert als centrale databank waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in het overnameproces. Daarnaast beschikt het over alle basisinformatie van het M&A-traject en stimuleert het een constante informatie-uitwisseling tussen alle betrokken partijen. “MyDealmakers levert grote toegevoegde waarde in het M&A-traject”, zegt Anthony Hernaut, Director Dealmakers. “We brengen alle informatie samen in één centraal punt waardoor onze klanten telkens op de hoogte blijven van de actuele stand van zaken.”

Gestructureerde informatie-uitwisseling

Het direct kunnen delen van alle data doorheen het M&A-traject is een enorme meerwaarde. De applicatie laat toe dat alle partijen snel en laagdrempelig kunnen communiceren met elkaar. In de analysefase is er een hoge mate aan informatieoverdracht met de klant. MyDealmakers zorgt ervoor dat alles gestructureerd blijft en dat het overzicht niet verloren gaat. Onder andere de waardebepaling en long list kan de klant eenvoudig terugvinden, en dat telkens met de laatste geüpdatete versie van de informatie. Het is ook zichtbaar welke partijen interesse tonen, of net niet, en wie bijkomende vragen stelt of eventueel overgaat tot een bod. Alle transactiedocumenten zijn beschikbaar en ook een deel van de onderhandelingen zijn raadpleegbaar, dit alles tot en met de laatste fase van het overnameproces.

GDPR-compliant

Deze tool is GDPR-compliant en volledig in de cloud. De klant vindt alles wat relevant is in het proces terug op één plaats en is zeker van de laatste versie van de feiten te raadplegen.

Meer info over de week van de Bedrijfsoverdracht

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials