Non-bancaire financiering: 5 tips voor geld lenen zonder jaarcijfers

Als ondernemer heb je veel uitgaven om je bedrijf draaiende te houden. Dat zijn in de eerste plaats natuurlijk terugkerende bedrijfskosten maar kan evengoed om investeringen en onverwachte uitgaven gaan. Soms heb je dus tijdelijk behoefte aan extra geld voor jouw onderneming. Met deze 5 tips vind je de juiste non-bancaire financiering.

Non-bancaire financiering: een snel alternatief

Geld lenen bij de bank is helaas vaak moeilijk en meestal ook erg tijdrovend. Als ondernemer moet je dan actuele jaarcijfers voorleggen. Zijn die op dat moment nog niet beschikbaar zijn, dan loopt het aanvraagproces vaak vast. Gelukkig zijn er alternatieve financieringsmogelijkheden waarbij je geen jaarcijfers moet aanleveren. Deze alternatieven bieden je een oplossing die vaak snel op je rekening staat.

5 Tips voor het kiezen van een non-bancaire financiering

Een keuze voor een eender welke financiering maak je natuurlijk best goed geïnformeerd. Met deze 5 tips weet jij waarmee je rekening moet houden als je overweegt om te kiezen voor een non-bancaire financiering.

1. Weet met wie je zakendoet

Het is belangrijk dat je weet met wie je zakendoet en wat de ervaringen zijn van andere ondernemers met dat bedrijf. Overweeg je om een non-bancaire financiering aan te gaan, doe dan je onderzoek naar de kredietverstrekker. Neem een kijkje op de website en ga op zoek naar recensies en eerdere klantervaringen.

2. Vergelijk aanbiedingen voor de beste non-bancaire financiering

De algemene voorwaarden, de looptijd en de totale kosten zijn belangrijk bij het kiezen van een passende non-bancaire financiering. Bekijk en vergelijk de aanbiedingen van verschillende kredietverstrekkers en onderzoek welk krediet het beste bij jouw onderneming past.

3. Onderzoek je eigen financieringslasten

Bekijk en onderzoek van tevoren of je de extra financieringslasten, zoals je aflossing en rente ook daadwerkelijk kunt betalen. Neem daarvoor contact op met je boekhouder en doorloop samen je begroting. Of gebruik de rekentool van Card Advance voor snelle inzichten in je mogelijkheden.

4. Weet welke non-bancaire financiering je tekent

Teken je leningsovereenkomst pas als jij ook echt begrijpt wat je tekent. Heb je vragen? Stel ze dan tot je alle antwoorden hebt. Het is belangrijk dat alles, tot op de laatste, kleine letters duidelijk is voor jou.

5. Schakel hulp in

Blijf je toch nog met vragen zitten? Schakel dan hulp in van een expert. Het is altijd goed om een derde in te schakelen en te overleggen voor je besluit om een krediet aan te gaan, ook wanneer het gaat om een non-bancaire financiering .

Een non-bancaire financiering bij Card Advance

Soms heb je dringend geld nodig. Er zijn veel kredietverstrekkers die je daarbij kunnen helpen. Maar hoewel de nood hoog kan zijn, is het belangrijk dat je je tijd neemt. Als je een non-bancaire financiering of andere zakelijke lening aangaat, ontstaan er verplichtingen. Denk dus steeds goed na en neem geen overhaaste beslissing.

Bij Card Advance vind je specialisten die met je meedenken en de tijd voor je nemen. In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek bespreek je samen met hen de mogelijkheden en zoek je naar een passende oplossing voor jouw bedrijf.

Scan deze QR-code voor meer informatie. Of neem contact op via onderstaan formulier.


Lees ook:

Eenvoudige microkredieten voor creatieve ondernemers in crisistijden

Een zakelijke lening bij CARD Advance: dat is snel en efficiënt ondernemen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Card Advance

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Card Advance

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials