Oprichters Vavato: Kevin Van de Vyver, Pieterjan Van Emelen, Fons Tooten

Online veilingplatform Vavato neemt Jorisco over

Overname & Overdracht

Grootste faillissementsmakelaar in nieuwe handen

De Vavato Group heeft zopas veilinghuis Jorisco overgenomen. Vavato is 4 jaar aanwezig op de online veilingmarkt. Jorisco heeft meer dan 20 jaar ervaring.

Een mooie geschiedenis

Het online veilingplatform Vavato werd in 2015 opgericht door drie ondernemers: Kevin Van de Vyver, Pieterjan Van Emelen en Fons Tooten. Het platform kende de voorbije jaren een belangrijke groei. Begin 2018 kwam Jurgen Ingels als investeerder en expert mee aan boord.

“Dankzij de overname van Jorisco zetten Kevin, Pieterjan en Fons hun positie in België kracht bij en wordt Vavato het grootste Belgische online veilingplatform. De drempel naar een internationale expansie wordt hierdoor significant kleiner”, stelt Jurgen Ingels.

Schaalvergroting voor Jorisco

De activiteiten van Jorisco en Vavato zijn complementair. Jorisco is de grootste faillissementsmakelaar van ons land. Het klantenbestand telt heel wat curatoren. Vavato focust op de digitalisering van de metier. Door de overname haalt Vavato heel wat kennis en expertise in huis. Jorisco geniet op zijn beurt van de schaalvergroting.

Integratie van de werknemers

Jorisco is gevestigd in Hamme. De Vavato Group is gehuisvest in Sint-Klaas. Er verdwijnen geen jobs. De werknemers van Jorisco vloeien over naar het kantoor van Vavato. Paul Borms, hoofdaandeelhouder van Jorisco, behoudt een belang in de Vavato Group.

Verdere internationale expansie

De omzet van Vavato en Jorisco liep in 2018 op tot 43 miljoen euro. Na de overname zou dit stijgen naar minimaal 55 miljoen euro, waardoor Vavato Group in één klap het grootste online veilingplatform van België wordt. Het bedrijf plant in het najaar een volgende investeringsronde en hoopt daarbij de Belgische grenzen over te steken.

“We richten onze pijlen dan op het buitenland. Vooral landen waar de economie terugvalt en waar bedrijven met grote overstocks kampen zijn interessant voor ons. Dankzij de ervaring en kennis van Jurgen Ingels kunnen we kort op de bal spelen en opportuniteiten grijpen wanneer ze zich voordoen”, legt medeoprichter van  Vavato Group Fons Tooten uit.

Op de foto: Oprichters Vavato: Kevin Van de Vyver, Pieterjan Van Emelen, Fons Tooten.

190034_MSCF_ad-digital_v5.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven