banner-horitzontal.jpg

Opel Garage Hens: een succesvol overnameverhaal in volle coronatijd

Na bijna 30 jaar als onafhankelijk autoverkoper en garagehouder, verkocht Erik Hens zijn Opelgarage in Lier aan de Nederlandse Van Mossel Automotive Groep. De overname was rond in mei en bewijst dat vlot een bedrijf verkopen ook in coronatijd mogelijk is. De verkoop werd begeleid door Bram Verstraeten van Dealmakers.

Een bedrijfsovername was de beste optie

Opel Garage Hens werd opgericht in 1956 en is een Opeldealer en merkonafhankelijke carrosserie. Er zijn 18 mensen aan de slag en er wordt een omzet gegenereerd van ongeveer 11 miljoen euro.

Constructeur PSA, eigenaar van Opel, meldde in 2018 aan Erik Hens dat hij kon kiezen uit 2 paden: ofwel groter worden ofwel zijn dealership verkopen. Hij kreeg 2 jaar de tijd om zijn weg te kiezen.

Bram Verstraeten vertelt: “Een zware psychologische dobber. Onze eerste taak was dan ook het dossier te objectiveren. Alle aspecten van de transactie legden we op tafel om rationeel de puzzel te kunnen leggen.”

Alle activa verkopen aan 1 partij was het gewenste scenario voor deze bedrijfsovername. “We hebben voldoende ervaring in de sector. Sinds 2015 zijn we actief in de verkoop van verschillende dealerships van allerlei merken (o.a. Mercedes, VW-Audi, Toyota…).”, verduidelijkt Bram. Met Van Mossel Automotive Groep leek de ideale match gevonden te zijn. Jammer genoeg was het kopen van de 2 gebouwen (een belangrijk deel van de vennootschap: de carrosserie en garage) geen optie voor Van Mossel. De plannen moesten dus worden aangepast.

Het bedrijf verkopen bleek een hele puzzel

Er moest dus worden uitgekeken naar een ander scenario. Er werden meerdere partijen bij betrokken en toen kwam de gepaste oplossing uit de bus:

  • Van Mossel kocht het handelsfonds en zet weliswaar onder eigen naam de activiteiten van de garage verder. Het kopen van de garage bleek een brug te ver maar Van Mossel huurt deze nu.
  • De carrosserie werd gekocht door het Zweedse Hedin Automotive.  
  • De aandelen van de vennootschap (met nog 1 vastgoed) zal nog verkocht worden aan een Belgische partij.

Erik Hens is tevreden: “Ik waardeer dat we altijd open communiceerden en ik erop kon rekenen dat Bram telkens de meest gunstige oplossing zocht. Ik ben blij met deze totaaloplossing. Er is geen betere structuur denkbaar.”

Er werd dus een gepaste oplossing gezocht én gevonden. Ook de coronacrisis kon hier geen stokje voor steken. Corona of niet, de overname werd gewoon vlot afgehandeld onder begeleiding van Dealmakers.

Denk jij aan het (laten) overnemen van een kmo? Neem dan contact op via onderstaand formulier en krijg advies van de experten van Dealmakers.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dealmakers

Meer weten?

Logo Dealmakers

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dealmakers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials