Samen ondernemen: Microkredieten voor groothandels en hun klanten

Card Advance is dé go-to partner voor Belgische kmo’s die op zoek zijn naar flexibele microkredieten. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat onze ondernemers ook in uitdagende tijden met passie aan hun levenswerk kunnen bouwen. De microkredieten van Card Advance helpen ook groothandels. Daarom positioneert het bedrijf zich vandaag als een belangrijke schakel in de samenwerking tussen hen en hun klanten.

Uitdagingen voor groothandels

Ook groothandels beleven uitdagende tijden. Hun klanten vragen vaker betalingsuitstel omdat ze niet voldoende cashflow hebben om nieuwe voorraden aan te kopen. Niet alle groothandels zijn daartoe in staat.

In Nederland zetten deze groothandels al proactief de stap naar Card Advance. In België is dat nog al te vaak niet het geval. Toch kan Card Advance met microkredieten de groothandels én hun klanten een jumpstart geven, vertelt sales vertegenwoordiger Joost Bleijenbergh.

“We merken dat kmo’s gebruik maken van onze diensten om hun leveranciers te betalen”, vult media- en pr-manager Dwina Winter aan. “Tegelijk stellen we vast dat de microkredieten bij groothandels nog onvoldoende gekend zijn. Ten onrechte, want zorgen er wel vaak voor dat zij kunnen blijven ondernemen. We willen hen dan ook overtuigen van de meerwaarde die onze oplossingen voor hen kunnen betekenen”

Microkredieten: een samenwerking tussen groothandels en hun klanten

In deze oplossingen staat samenwerking centraal, benadrukt Joost . Een microkrediet moet beide partijen opnieuw klaarmaken voor de toekomst.

“In het verleden zorgden de groothandels zelf voor oplossingen. Vandaag hebben ze vaak de financiële ruimte niet om dit te doen. Ze staan dus voor de keuze om zelf het been stijf te houden of om een alternatieve oplossing te zoeken.”

Laagdrempelige microkredieten voor groothandels

“Daarom stappen we vandaag rechtstreeks naar de groothandels”, gaat de accountmanager verder. “Zij moeten weten dat ze klanten die betalingsuitstel vragen, meteen naar ons kunnen doorverwijzen. Zo bieden wij elke partij een laagdrempelige oplossing. Onze microkredieten stellen zowel de zelfstandigen en kmo’s als de groothandels in staat om hun relatie voort te zetten en te blijven ondernemen.”

Transparantie en vertrouwen

“Uiteraard verruimen wij onze markt door ons rechtstreeks te focussen op de groothandels” gaat Dwina verder. “Maar wij willen er vooral voor zorgen dat de beide partijen kunnen blijven bouwen aan hun ambities. De kmo kan blijven ondernemen door dagelijks kleine bedragen af te betalen. Bovendien kunnen wij de betaling ook rechtstreeks naar de groothandel doorsturen. Die groothandel hoeft dan ook niet langer op zijn cash te wachten. Dit kan ook al met bedragen vanaf €2000. Zo kunnen beide partijen hun samenwerking zonder problemen en in alle transparantie en vertrouwen voortzetten.”

Ook microkredieten voor groothandels los je af via de betaalterminal

“We werken dus naar een situatie waarbij onze groothandels hun klanten financiering aanbieden via Card Advance. Wij kunnen dan bijvoorbeeld enkele bestellingen voorfinancieren die de klant, volgens ons gekende systeem, afbetaalt via de betaalterminal. Komt er veel binnen, dan wordt het krediet snel afgelost. Gaat het wat moeilijker, dan krijgt de klant meer tijd.”

Heb je interesse in de microkredieten van Card Advance? Of wil je meer weten? Scan dan deze QR-code of neem snel contact op via onderstaand formulier.

Lees ook:

Financiering met persoonlijk contact; het recept voor een nieuwe start

Een microkrediet van CARD Advance: de oplossing voor financiële uitdagingen na corona

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Card Advance

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Card Advance

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials