Stop op tijd!

Finance

Zo’n oproep om te stoppen klinkt vreemd. Als ondernemer sta je graag met de voet vol op het gaspedaal. Nieuwe plannen maken. Geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Maar is dat verstandig? Werk jij om te werken? Werk je om je zaak vroeg of laat te verkopen? Of wil je iets helemaal anders gaan doen?

Persoonlijke keuze

Ik moet je uiteraard niet voorschrijven hoe je je leven en je bedrijf moet plannen. Maar ik daag je wel uit om er over na te denken. Hoe lang wil je werken? Wat wil je daarna doen? Heb je kinderen? En gaan die de zaak overnemen? Wil je zelf op zoek naar nieuwe opportuniteiten? Keuzes die alleen jij kan maken.

Korte of lange termijn?

Eén van de belangrijkste is die tussen de korte en lange termijn. Het is zelfs meer dan een keuze. Het is een basis ingesteldheid. Wil je op korte termijn zo veel mogelijk winst genereren? Of op langere termijn waarde creëren? 

Loskomen van jezelf

Als je die waarde wil creëren, moet je het bedrijf loskoppelen van je persoon. Want je bedrijf is maar verkoopbaar als het ook zonder jou overeind blijft. Dat betekent concreet dat je een degelijke structuur moet uitbouwen met een sterk management team.

De juiste prijs

Met een sterke organisatie en een goed management team, heb je alvast de eerste stap gezet om een juiste prijs te krijgen. Je moet dan ook nog zorgen voor een gezond financieel plaatje. Potentiële overnemers hebben hoge verwachtingen wat betreft transparantie en communicatie van cijfers.

Veel stof tot nadenken dus. En daarom vind ik dat je op tijd moet stoppen. Of toch zeker op tijd moet beginnen nadenken over wanneer en hoe je wil stoppen. Daarna kan je weer heel snel aan de slag met nieuwe plannen en dromen. 

Zin om vandaag hierover al eens te praten?  Benieuwd naar hoe je een strategie schrijft om je bedrijf te verkopen en je toekomst verzekeren?

Contacteer me via mail op serge.roofthooft@clearfinance.be of bel me op 03 871 97 30.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?