Tijd om muren te slopen

Finance

Het klinkt als een huizenhoog cliché. En toch. Om heelhuids door de recessie te geraken, moet je af van de platgetreden paden. Je moet muren slopen. Zeker tussen finance en HR. Want zij zijn cruciale business partners voor een ondernemer.

Een financiële afdeling die zich beperkt tot het opmaken van de jaarrekening en het afhandelen van de fiscale aangifte, laat enorme kansen liggen. Ze hebben meer in hun mars. Een dynamische financieel directeur is een echte business partner voor de ondernemer. Die kan bij hem terecht voor een sluitende budgettering en voor realistische inschattingen van de toekomst. De ondernemer neemt betere beslissingen dankzij de analyses van winstgevende en minder winstgevende producten en/of markten van de financieel directeur. Die laatste waakt ook over de cashflow van het bedrijf. En hij helpt de ondernemer om relaties met banken optimaal uit te bouwen.

Ook de verantwoordelijke voor human resources speelt een sleutelrol in de uitbouw en de groei van een bedrijf. De traditionele focus lag vooral op “harde” HR thema’s, zoals lonen, bonussen, functieomschrijvingen enz. Maar nu is er steeds meer ruimte voor de meer “softe” activiteiten. Het wordt steeds lastiger om goede mensen te vinden en dat kan de groei van een bedrijf afremmen. En dus moet de HR partner van een ondernemer zicht steeds meer richten op talent management, mobility, talent acquisition enz. Want een bedrijf kan alleen maar groeien als je een nieuwe generatie werknemers aantrekt, bv. met social media recruitment.

 En als je dan weet dat in veel bedrijven de personeelskost meer dan 60% van de totale kosten bedraagt, is het niet meer dan logisch dat de beide business partners – finance en HR – heel nauw samenwerken. Elk in hun eigen vakgebied, schrijven ze mee aan de toekomst van het bedrijf. Maar ze zullen pas echt uitblinken, als ze samen een strategische  aanpak uitwerken en zowel de harde targets en cijfers als de meer zachte waarden en doelstellingen in kaart brengen.

Wil je eens echt doorpraten over de toekomst van finance en HR en wat ze voor je kmo kunnen betekenen? Contacteer me via mail op serge.roofthooft@clearfinance.be of bel me op 03 871 97 30.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?