Verzekering cybersecurity

1 op 2 ondernemingen slachtoffer van cybercriminaliteit: verzekering is onmisbaar!

Computers, internet, gsm … Ze zijn niet meer weg te denken uit een modern bedrijf. We hebben moderne informaticasystemen nodig om onze ondernemingen naar behoren te laten functioneren. Helaas vinden ook mensen met minder goede bedoelingen de weg naar het internet. Bedrijven doen er dus goed aan zich te beschermen tegen digitale risico’s met up-to-date software, virusscanners en firewalls én door een gespecialiseerde verzekering af te sluiten.

Meer cybercriminaliteit dan gedacht

De cijfers van Unizo en UCM zijn alarmerend: bijna de helft van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit zoals virussen, malware, hacking of ransomware. Dat is meer dan je zou vermoeden, en de gevolgen zijn niet te onderschatten. Wanneer je IT-systemen niet werken, kunnen de gebruikelijke processen – van mails versturen en bedrijfssoftware gebruiken tot toegangsbeheer, tijdsregistratie of het aansturen van toestellen – niet gebeuren. Daardoor verlies je kostbare tijd en inkomen, totdat je systemen hersteld zijn. Die herstellingen door specialisten brengen ook kosten mee. Het nieuws dat je slachtoffer bent van een cyberaanval, kan je imagoschade toebrengen. Wanneer er bovendien bedrijfs- of klantgegevens gestolen worden, kan je gerechtelijke problemen krijgen. Ontevreden klanten kunnen je aansprakelijk stellen, en de overheid kan op basis van de GDPR boetes opleggen.

Ruime ondersteuning bij virussen of gestolen data

Aangezien niet elk bedrijf altijd een computerwetenschapper bij de hand heeft die snel kan ingrijpen, kun je maar beter een gespecialiseerde partner inschakelen. DVV heeft de verzekering Digi Cover tegen cyberrisico’s, met uitgebreide waarborgen. De noodlijn is 24/7 bereikbaar. Wanneer je denkt dat je bedrijf het slachtoffer werd van een cyberaanval, volstaat één telefoontje om de juiste experten in te schakelen. Zij herstellen je systemen en proberen je gegevens veilig te stellen, geven je juridisch advies én helpen je communiceren over de situatie om je reputatie bij klanten en leveranciers te vrijwaren. Zo ben je sneller weer ‘up and running’ en voldoe je aan de GDPR-verplichting om te melden wanneer privégegevens gestolen zijn.

Wat dekt de polis?

  • Analyse van de oorzaak
  • Virusanalyse- en verwijdering
  • Herstel van je IT-systeem
  • Communicatieadvies in verband met illegale verspreiding klantgegevens
  • Verdedigingskosten
  • Vergoeding schade aan derden

Wat doen de experten in geval van malware of hacking?

  • Hackers kraken je database en verspreiden je klantgegevens. DVV komt tussen in de kosten voor het herstellen van je klantengegevens en in de kosten voor het herstellen van je netwerk en de herinstallatie van software.
  • Je stuurde per ongeluk een mail met malware naar een klant. DVV komt tussen in de verdedigingskosten en de kosten voor schade aan derden.
  • Een ransomware-programma versleutelt je gegevens en criminelen persen je af om je gegevens weer vrij te geven. DVV stelt experten aan die de getroffen locaties opsporen en helpen het virus te verwijderen.

Kortom, met Digi Cover, de verzekering tegen cybercriminaliteit van DVV, ben je gerust. Je kunt op je twee oren slapen, want bij een probleem volstaat één telefoon om een team van experts in te schakelen.

Lees alles over Digi Cover op de commerciële fiche

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DVV Verzekeringen

Meer weten?

Dvv verzekeringen logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DVV Verzekeringen

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials