Een uitbreiding van je rechtsbijstandverzekering met fiscaal en administratief recht is nuttig!

Verzekeringen

De nieuwe procedureregeling over geschillen tegen de staat stelt dat burgers en bedrijven alle kosten moeten dragen van een procedure tegen de staat. Inclusief de advocaatkosten van beide partijen. Met een uitbreiding van je rechtsbijstandverzekering valt het minder zwaar om de staat te dagvaarden.

Gegarandeerde juridische begeleiding

Een rechtsbijstandverzekering biedt ondernemers heel wat voordelen. Vaak worden ze overrompeld door allerlei wettelijke voorschriften en termijnen die ze moeten naleven. In een buitengerechtelijke fase zullen door de rechtsbijstandverzekeraar aangeduide juristen alles in het werk stellen om tot een correcte en liefst snelle minnelijke schikking te komen. Lukt dit niet, dan kan de verzekerde de verzekeraar vragen om een gerechtelijke fase op te starten. In deze fase neemt de rechtsbijstandsverzekeraar de kosten en honoraria van advocaten en deskundigen voor zijn rekening. Inclusief de gerechtskosten indien de verzekerde het proces uiteindelijk verliest.

Over welke geschillen gaat het zoal?

Bij gespecialiseerde verzekeraars kan je als klant zelf bepalen voor welke geschillen je beroep kan doen op je verzekeringspolis. De meest gekende dekking heeft betrekking op de wagen, burgerlijke aansprakelijkheid en je woning. Meer en meer kiezen mensen bewust voor een uitgebreidere dekking, zoals bijvoorbeeld de dekking ‘contractuele geschillen’. Ze genieten dan ook rechtsbijstand bij geschillen met allerhande leveranciers (b.v. telecom- of energieleverancier). Een andere uitbreiding die steeds vaker wordt gevraagd betreft ‘fiscaal en administratief recht’, zowel voor de klant privé als voor zijn/haar onderneming.

Uitbreiding ‘rechtsbijstand fiscaal en administratief recht’

België staat niet meteen gekend om een snelle en vlotte rechtsgang. Zeker wanneer de overheid de  tegenpartij is, lopen de kosten al snel op.
“Stel, je bent
het niet eens met je belastingaanslag; of een wijziging aan het gemeentelijke verkeersplan berokkent je bedrijf ernstige hinder of schade, dan is een uitbreiding van je rechtsbijstandsverzekering met ‘rechtsbijstand fiscaal en administratief recht’ wel heel zinvol”, bevestigt Maarten Dom van Verzekeringen DOM NV. “De verzekeraar neemt dan alle gerechts- en advocaatkosten gedurende de vaak lange looptijd van de procedure ten laste tot een contractueel maximum dat erg hoog ligt. Met deze extra dekkingen toevoegd aan zijn rechtsbijstandsverzekering, ziet de verzekerde zijn/haar belangen sneller en krachtiger verdedigd zonder financiële kopzorgen.”

Lees ook

 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven